29/8

Har blåst i flera dagar nu, börjar bli tråkigt!
Sitter i Lindas butik nu ska sedan göra klart för hästarna till inatt då dem ska in, hinner tyvärr inte rida då jag ska jobba kl 22 igen så ja.

Men ska iallafall till Viarp imorgon så jag hoppas på lite bättre väder än detta blåsandet. Sen får vi se hur det går ska kanske till Munka nästa helg och hoppa, får se lite. Hero ska nog gå i Ödåkra iallafall.


28/8

Så lite tid till datan känner jag.
Men hästarna har faktiskt gått fint, Hero hoppade på hackamore i förrgår och gick riktigt bra! Bara 65 och högre vet vi att han kan. Tänkte han skulle få gå en bana på 60 på söndag och Tyson ska faktiskt bara gå 1 meter. Gå han bra där tar vi 110 också. Tappat lite sen det skit meetinget, men han kändes ganska bra ändå när vi hoppade i förrgår.
Tyson jobbade lite på åkern igår och ska idag jobbas på banan och Hero också på banan. Han fick jogga lite i linan igår.
Duktiga hästar!


24/8

Red på åkern idag med hästarna är riktigt nöjd! Bägge på hackamore, vilken galopp Hero fick in. Perfekt! Tog även galopp från skritten och han tyckte det var sjoj att träna på åkern.
Även Tyson jobbade på fint, behövdes att dem fick springa av sig lite i jobbtempo. Sen fick dem gå in i hagen med mer gräs och dem blev så lyckliga. Tänkte sätta ut 2 hinder på åkern imorgon så dem får hoppa lite, blir det glada.

Last week!

Hästarna har gått lite lugnt nu i en vecka. Gått varannan dag och faktiskt på hackamore. Hero gick på det första gången i Fredags? I slutet förstod han mer och det gick fint! Tyson går som en klocka på det och ska testa hoppa honom lite på det på onsdag tänkte jag. Men det ska bytas mellan bett & hackamore lite omväxling alltså.
Igår red jag och Jennifer ut en runda på nån timme hur skönt väder som helst!

Idag blir det lite kondis/jogging på åkern. Sen ska jag mocka lite hage till och fixa. Blir nog kanon!
Söndag ska jag ta en payandride 110 i Viarp, checka honom sen meetinget. Blir nog kanon! Nån annan som ska dit?

19/8

Meeting; Ja, jag skulle lyssnat på den som försökte med alla saker för att jag inte skulle åka. Det gick åt skogen och åkte hem redan på Lördagen igen. Körde även fast halv 12 på torsdag natt precis några hundra meter från platsen. Suck! Nästa gång ska jag lyssna på den "osynliga" som försökte stoppa mig! Men nya tag och se framåt.

Hästarna har haft paus nu till idag då jag lyckades få mig en flygtur och haft ont i nacken. Men nu är det ingen fara så bara på det igen. Varit hos Birgitta idag, hon bad min rida Manne och visst fixade jag det. En 4åring jätte trevlig. Sen kom Eva förbi så till hösten ska jag ev hjälpa henne lite med en 3åring, det hoppas vi ju på!
Sen till mina hästar, Hero fick joggas igång på stubben och sen spolas av lite. Varmt väder idag fast han sprang runt gillade han nog det. Tyson gick också lite på stubben idag först med hackamore. Sen in på banan lite för att jobba med dressyrspö och faktiskt brydde han sig inte alls om det. Gick riktigt bra på hackamore. Han har ju gått med det innan men ja. Men det blir byte mellan bett & hackamore lite oftare. Även Hero ska få testa det morgon, menar han går ju att rida i grimma. 

Ska snart ut och rida Emma på stubben här hemma. Hon ska få ett av mina träns på sig och martingal då jag inte vill få en sån skentur som sist, bara för att hon ej ska dra huvudet så. Så får hon testa det idag. Men blir og inga problem. 

Veckan

Svarade på komentarerna på inlägget och nån svarade jag på bloggen. Nollkoll på hur det funkgerar känner jag. Men kul med många komentarer!

Helgens första Reg Tävling ; Var i Trolleholm, stressad som attans dit men vi hade tid på oss ändå (Tack) Gick dubbelnolla i 110 och kom 11 (8placerade) av 30 ca. Är riktigt nöjd.
1½ timme senare var det 120, Tyson kändes trött och han tar av värmen vilket jag vet och ville inte alls. Lyckades flyga av på framhoppningen och det kändes väl sådär. Fick till ett bra hopp på oxern men inne på banan tar jag världens dummaste väg och efter det föll vi. Stannade ut sig på sista hindret och inte alls med på vad jag ville. Men somsagt mitt fel! Nu är det nya tag.

Meeting i helgen i Älmhult. Åker ikväll så det packas och har sig. Bilen är fixlagad och fått låna Sadelskåp av Birgitta! Hur snällt saom helst. Ska gå 110/120 fredag , 120 lördag & 120 avdB söndag. Ska bli så spännande faktiskt.


Nästa vecka ska Hero ner till Cecilia ska sätta igång honom i hårdträning ska få riktig kläm på detta nu.
Ska även bestämma mer när vi ska vara hos Birgitta och allt på hästdelen funkar bra nu.

Blir nog inget skrivade förrens söndag. Men filmer & bilder kommer då!

Lycka till alla andra som också ska tävla.

Gårdagens Ridpass

Var hos Birgitta kl 8, mockade och fodrade med Jennifer (dem är i Tyskland) sen körde vi och hämtade Jennifers häst och den lilla hästen. Sen var det att Börja rida, fick rida DolceVita en 5årigt sto som nästan kvalat in till 5års championatet. Sjukt stora steg så det var riktigt roligt.
Sen red jag en 4årig, Manne och jag red honom i hoppsadel (TACK) gick riktigt bra. En häst att jobba med, han gick riktigt bra. Sen ge lunch och sen till mitt stall där Carro var och vänta in hovslagaren som aldrig kom. Väntade 1.5 timme sen stack jag ner till Cecilias bana för att hoppa igenom Tyson.
Hade fått med ett par sjukt korta tyglar, undrar f*n om det inte var ponny, men iallafall. Lite tramsig på dem lägre höjderna, sen när det höjdes lite blev det mycket bättre. Hoppade igenom 3kombination på 110 & liten bana. Breddade en oxer ganska mycket på 120 och hoppade lite på den sen av slutade vi med en ganska svår linje på 110 som vi haft problem med som satt perfekt. Så ska det vara!



4 augusti

Idag fann vi inget regn på vägen! Skönt. Blev en jogging runda för hästarna, gick hyffsat. Tyson fick jobba med gramanen idag och ska hoppas igenom lite högre på Birgittas bana imorgon.  Inför helgens tävling som är i Trolleholm på söndag, ska bli jätte skoj.
Hero ska jobbas på Birgittas bana också imogon tror jag. Får se lite men det blir nog bra. Nej klockan är mycket ska nog sova, ska till Brigitta imorgon kl 8, ska ridas lite och fixas i stallarna. .

Dagens ridpass

Började dagen med att ta ut hästarna runt 07.45, sen begav jag mig till Birgitta Kjellin där vi började med att mocka. Sen hastigt och plötsligt behövde dem besiktia en häst så Patrik & Birgitta lånade min bil och körde iväg. Jag och Jennifer fixade vidare med hästarna, mockade, fodrade och in och ut.
Fick även rida en häst idag, gick riktigt bra. Men dressyrsadlen är ej min bästavän men bara att jobba vidare med den då det ska ridas där fler gånger denna veckan b.la.

Sen fick Tyson ett markarbetespass på Birgittas bana, måste säga att jag är kanon nöjd med honom ändå efter att vilat nån dag. Fick bege mig hemåt sen då jag hade så sjukt ont i huvudet!
Men Hero ska joggas imorgon bitti och dem fick gå utan täcke nu på kvällen och lera ner sig. Blir dem allt glada på matte vill jag säga.

RSS 2.0