29 oktober

Skulle igentligen hoppat Tyson idag men blev icke så, för dem är så sega på Viarp och jag skulle jobba så jag körde 2 ponnyer istället. Så inga hästar ridna idag inte.

Men red Limbo över lite bommar här omdagen gick jätte bra, så ska hoppa något litet hinder i helgen tänkte jag så vi kommer igång lite. Han reds även ut i söndags och det gick prima! Lite bus han reste sig nångång men skötte sig fint får jag säga!

Mina egna går också fint, Hero var dock vild i tisdags undrar om nån ej råkat ge han havre på morgonen. Jesus vad han bockade och hade sig. Och Tyson sköter sig fint och böörjar göra fina byte nu faktiskt!

Imorgon ska jag börja klippa Limbo tänkte jag, först rida Limbo sen mina sen börja småklippa lite, har ju mina egna som också ska klippas. Puuh! Behövs och dem torkar lättare när dem ridits.

Ska till Lödde den 8/11 och hoppa tänkte jag med båda hästarna nån mer som ska dit?


24 oktober

Både hästarna och jag lever, tro eller ej. Idag blir det ingen ridning då jag jobbar i Lindas butik idag och ja. Ingen ridning alltså.
Men igår gick alla hästar, Limbo ville hellre bara springa runt men han har sina busideer det vet vi alla. Hero longerades och putte tyckte det var kul att göra konstiga ljud så HEro bockade och stegrade och bara tramsa, men han tyckte det var skönt att få busa av sig och det gick ju bra emellanåt ändå.
Tyson däremot, stark som en oxe på ridbanan, bara hängde så bara till att rida ut med honom. Vilket blev hårdträning, travtrav och tempobytningar och sitta ner i traven för att få han koncentrerad och gissa som han svävade fram i slutet!

Underbara djur!
Hur går det för er?

19 oktober

igår var det klubbtävling och gick mycket bra.
Hero gick ju endast 70 men vilken häst på framhoppningen! Perfekta avstånd hoppade som en stjärna och kanon! Sen visste jag att han skulle klabba till det inne på banan då han vill kolla på allt annat, men rev sista men han skötte sig bra. Kommer gå kanon med honom och han jobbar på fint.

Tyson gick endast en 90 klass. Stark som en oxe och han tyckte ju det var kanon kul att få komma ut igen, blev en dubbelnolla A/A.

idag vilade hästarna men red Limbo som var kanon pigg och bockade han stod ju i helgen men bara att jobba vidare med lite kondis för han tycker ju det är så kul. Får väl klippa hästarna snart, ska klippa limbo också så han får bli min försökskanin.

Tvärr inga bilder då jag inte har internet på min data för katterna har slaktat sladden


14 oktober

En väldigt intressant dag. Skulle somsagt ut med Limbo och Mia och ponnyn skrittade med när jag fick mig en rodeotur och landar under Limbo och blir trampad på foten sen ger han järnet ut på åkern och leker vidare. Katastrof! Men han kom sen och Patric hängde med och då gick d bättre, tackar för hjälpen!
Sen gick han fint i paddocken och nöjd haha.

Tyson tränade och gick fint idag, mycket nöjd. Hero gick inte då jag har ont i foten som han gick på men imorgon så. 

13 oktober

Måndag ; Hero gick i ridhuset och det gick fint, jobbade på något byte och det gick fint. Stora och små volter i ridhuset, kanon nöjd! Red ut med Tyson med Putte på Galliano, vi vi kan väl säga en väldigt intressant runda? haha, måste skratta lite åt den.
Sen red jag Limbo, han visade sina bockningar men inga störreprolem jag lever och att kvar.

Today; Körde Tempus och Vicky till Anne i saxtorp liten undersökning på 3,5 timme? Hela dagen försvann, men nåja trevligt sällskap. Sen mockade vi Möinge i rallyfart ch vidare till stallet för att rida. Hon tog Tyson & jag Limbo. Gick helt okej, men vi jobbar på sammarbete än, så jag tänkte rida ut honom imorgon, kan bli intressant. Patrik bevakar mig i buskarna. Hero ska jobbas lite och Tyson träna på Möinge..'

MEr kommer inom kort då jag hatar denna bärbara datan och kan inte skriva!


10 oktober

Vad har hänt sen sist?
Hästarna vilade i torsdags gick i skritten 45 min sen ute och slappade i hagen resten av dagen.
Igår var dem bägge ute i skogen och det uppskattades vill jag säga! Hero var ute med Mia och hennes ponny(praktikanten i stallet) och vi galopperade och han bockade bockade och bockade. Jag kunde ju inte annat än skratta eller hur?
Tyson gick med Wila och hennes lilla ponny och han satt full fart i galoppen och tänka sig, småstegrade och hoppade rundor. Dem var så glada!

Idag ska jag, vilket känns jätte konstigt inte till stallet alls. Ska jobba till 5 sen iväg så Mia ska ta hand om hästarna. Men det blir nog bra, Putte ger dem mat imorgon så beger jag mig dit efter jobb. Tävling om en vecka, lite pepp där på småklasserna.

7 oktober

Blev träning imorse nere hos Cecila, som tur blev det uppehåll precis när jag kom ut ur stallet och skulle upp till ridbana! Luckyme! Han går så mycket bättre och han blev världens lyckaste när han fick hoppa. Något räcke låg på 90 & oxern bred men endast på 60 kanske. Bara för att han skulle känna att han kunde länga sig. Han stod och galopperade på stället och ville bara mer. Älskade häst är tillbaka!

Sen hoppade Hero i ridhuset, sockerbitar på 60-65 med 1 galoppsprång emellan, första avståndet var 7 meter lite långt till dem höjderna och tillhonom men han sträckte på sig och tyckte detvar kul. Lite ridning framåt och sen kortade jag ner det och han gick kanon. Kunde korta ner galoppen lite innan hindret och som han hoppade och busade efter, även ett kryss på 70 var med. Så han skötte sig kanon! Så nöjd. Tror det blir 70 för honom denna klubben och nästa 80, så vi hinner jobba upp honom lite mer. Gör fina galoppfattningar från skritt och han var också kanon glad!


6oktober

Idag blev detbara Tyson som blev riden lite på utebanan, halva är fylld med vatten än. Men gick bra faktiskt. Idag får dem gå ute många timmar i solen utan täcke så Putte tar in dem och sätter på täcke, så snällt!
Hämtade lite hö idag så där e några dagar. Tänkte hoppa lite imorgon i ridhuset, då jag måste hoppa igeom lite inomhus känner jag.

Oj klockan rusa, kommer mer ikväll eller imrogon!

5 oktober

Helgen; Hästarna har endast gått i skritten 45 min både lördag och söndag. Jag trodde inte att ridhuset skulle användas än så dem motionerade sig själva där lite. Och dem tyckte nog det var rätt skönt och sen fick dem kila in igen. Värsta stormen och dem ville inte vara ute.

Idag ; Idag blev det ridhuset dock inte vattnat än med det funkade bra.
Tyson Gick mycket bra, vi kör igång med galoppen igen och han frustade sig igenom hela galopppasset. Han går bättre med frambenen och 15 min åkte stigbyglarna av och dem blev jobba i trav. Skänkelvikningar och volket mycket byta varv och tempobytningar. Gick riktigt bra dock försvann takten emellanåt men kanon nöjd.

Sen var det Hero, tänkte nu ska han fjanta i ridhuset som han alltid gör på nya platser. Men lite lite spänd men absolut inga större problem. Han tar det mesta med ro nu. Fick jobbas igenom i galoppen också och han blev svettig. Fick även till något galoppombyte, något blev korsgalopp men han rättade till sig snabbt. Och är jätte nöjd där också.

Stortrivs verkligen ute hos birgitta, hon och Patric är verkligen super snälla! Fick vara barnvakt medans Johan & Birgitta åkte iväg. Till lilla Vera, söt liten unge.


Mina boxar


Ridbanan (fotat från där mina hästar står)


Ridhuset


Grushagen som ett tag lär vara vattenhagen


Skrittmaskinen


3 oktober

Ja det regnar och igår hagel&regn. Vi alla ville stanna inne igår som var i stallet kan jag säga lugnt och fint. Men lite solsken kom fram iallafall.
Ridbanan var vattenfylld och vad bra att träna att rida genom vatten. Hero var först ut men ridbanan var tung för honom han var obalans så vi körde på lite genom vattnet och sen travade ut lite. Han var nöjd och blöt.

Tog en paus och stack in till stan pch käkade med pappa lite nudlar sen blev det Frillestad till Linda.
Red ut med Rosa och hon fina Biggen. Rosa var spänd spöken överallt och skolbussen kommer, ska helst köra över oss och det ända jag fick ut var i skratt att "nu går det åt helvete". Så mycket skratt och oseriöst det var på den rundan. Men hon slappnade av mot slutet och en jävla trav! Jag älskar den hästen! Riktigt roligt.

Sist men inte minst blev det Tyson på banan, han släpper mer varje dag. Så himla skönt! Blir lite hopp nästa vecka se hur han känns och vad han tycker. Men jobbade på bra, lite bråk mer hackamoret men tror detvar för jag komåt honomoch det var lite tungt. Men springa genom vatten var ju skoj tyckte han.

Nej en liten uppdatering där. Släng en komentar..


Tyson i skritten


RSS 2.0