Dagens bilder




Från dagens promenad. Hero ville inte frysa om öronen så han fick låna mössa och Tyson var nyfiken på varför Hero fick ha mössan men inte han. Och sista bilden så fick jag hängt upp några av alla schabraken jag har.

Våren är tillbaka!

Ja det kan man väl säga att den är?!
Mina hästar går med innetäcke ute och solar sig. Jag & Carro tog dem på en promenad på 45 minuter och det var så skönt! Jag ska hämta nytt hö idag igen får jag väl säga. Dem äter & dem äter.

Imorgon är det då tävling i Trolleholms Ryttarförening & det är 3 klasser innan mig med ca 150 st before. Okej vilket tid ska vi vara där?! Jadu vem kan säga det? Hoppas självklart vädret är lika bra som idag!
Det känns skönt att kunna sätta igång Hero nu också och snart Palle med, så är alla igång igen. Snart kan vi kanske t.o.m använda ridbanan ute också. Ska kolla in läget med den nästa vecka. Skönt att kunna jobba ute i friska luften lite mera. Dock kommer jag fortsätta jobba inomhus också såklart. Det är bra med att variera träningen lite. Ja nej jag ska städa lite nu.

Dåligt med bilder.

Jag har lite dåligt med nya bilder tyvärr.
Men iallafall, det blev bara Tranquil för Johanna igår då hon skulle iväg sedan och det gick riktigt bra! Hon var lugnt och det kändes fint så blir träning igen den  7 /3.

Tyson jobbade jag med själv över bommar & galopp ombyte över bommarna, det gick väl inte så bra denna gången men det gick några gånger och han fick svettas av ordentligt för att vara honom. Så idag blir det skritta ut en runda innan tävlingen imogon. Även Tyson ska hoppa för Johanna den 7/3 dock ska Tranquil bara gå markarbete då hon ska hoppa dagen efter.

Nej nu ska jag äta frukost sen ut till mina djur!


Träning för Johanna

Nu ska jag iväg och trimma hästarna för Johanna, först ut är Tyson sen tillbaka till stallet & byta till Tranquil medans vicky rider sin häst. Hoppas det går fint, ska blir skoj att trimma dem för johanna igen!
Men mer kommer ikväll dax att rusa vidare.

Tävlingkalender

Lite planer för några tävlingar framåt.

Staro Tyson
28/2 Trolleholms Ryttarförening
22/3 Rydebäcks Ryttarförening PayAndRide
29/3 Viarps Kör&Ridklubb


Tranquil
8/3 Tågarpsortens Ryttarförening PayAndRide
22/3 Rydebäcks Ryttarförening PayAndRide

Detta är vad som är planerat just nu.

Kategorier

Jag har faktiskt börjat dela upp mina inlägg i Kategorier som ni kan se i högra sidan av bloggen.

Allmänt
Träning
Tävling

Planen



Här har vi en bild på hjälmen jag vill ha. Det är INTE glansig och den är jag ute efter.

Nåja, ridit Tranquil i ridhuset idag. Hon ville helst springa rally, men hon hade nog lite träningsverk sen i helgen så jobbade lite i sakta trav och sen försökte vi lösgöra lite. Ska gå eller skritta ut en sväng med henne imorgon, kan behövas. Hero & jag gick 20-25 min idag och han var pigg och busig. Härligt!

Imorgon ska Tyson till ridhuset och han ska få ut jogga fredag eller torsdag. Han ska nog hoppas på torsdag lite inför lördag. Bara lite studs & kombination tänkte jag.

Nej, ska lägga upp tävlingsplanen imorgon tänkte jag. Ha en trevlig kväll!

Dagen efter tävling

Igår var dagen efter som sagt. Tranquil fick vila då Inger skulle iväg och Tyson åkte till ridhuset för att jobba av & igenom lite. Vi jobbade med en bom så han kom rätt i höger galopp och nån påstod att han var vild för han gick fort HAHa. Har ni sett Hero eller Palle då? Det är mer vild.

Nåja idag får Tyson vila och sola sig hela dagen och tranquil ska jobbas igenom. Hero ska äntligen få gå ut och gå en runda! Grusvägarna är bruksbara igen. Och i detta underbara vädret kan väl ingen vilja sitta inne? Nej tiden går och jag måste köra tyvärr.

Länk

Dagens rundor

Tranquil 40 cm : http://www.youtube.com/watch?v=G3z5lhf0VJo
Tranquil 50 cm : http://www.youtube.com/watch?v=RniLWilxkVg&feature=channel_page

Tyson 90 cm : http://www.youtube.com/watch?v=WzbG-wbVNX8&feature=channel
Tyson 1 meter : http://www.youtube.com/watch?v=B1l7m8hJSUQ&feature=channel

Komentera gärna! Bra som Dåligt!

PayAndRide

Ja idag var jag på PayandRide i Viarp. Gick att köra dit sakta men säkert. Tranquil var först ut och hoppade 40 & 50 och skötte sig kanon! Lite spänd på framridningen men allt kan inte lossna på en gång. Idag tog hon alla hinder jätte bra, lite tveksam i 40 men 50 gick ännu bättre. Lite snabbt gick hon men somsagt allt kan ej vara bra direkt. Hon ska börja gå lite högre nu så det blir något att jobba med tänkte jag. Inga planer när nästa är för henne än.

Tyson gick 90 & 1 meter och var väldigt pigg och nästan lite stark. 90 gick han felfritt och kändes bra och på 1 meter kändes han också bra med somsagt lite stark, han rev 4:an då han kom i konstig galopp och vi missuppfatta varandra lite. Men jätte nöjd med bägge hästarna och det komma länkar till filmer! Schabraken är den jag köpte i Göteborg & även kavajen!




Göteborgs Horseshow

Vi körde upp i Fredags och det blev jag, Carro, Vicki & Veronica. Körde redan vid 6 tiden och framme vid 9 då man inte kunde köra alls fort på vissa ställen men vi hann ju ändå.
Började med att kolla på YRhoppningen och sen kunde jag och Carro inte hålla oss så vi begav oss in på mässan för att kika runder.  Kollade in alla snygga transporter först och blev förälskade i en bojtransport, jätte snygg blå färg ( den på bilden). Sen in bland alla saker, där jag såg en kavaj som jag beställ för 700 kostade bara 160 där för dem sålde ut. Den tog jag ju direkt då den andra ej är betalt förrens jag provat och sagt ja. Vilket fynd!
Sen började vi kolla in alla schabrak ju, men bestämde oss för att ta det sist. Så in och kolla på 1,50 hoppningen och lite på Rolf-Görans clinic, men det var inte så intressant. Sen ut på mässan igen där vi skulle fynda nån hjälp också tänkte vi. Först skulle vi ha den som var rosa & svart (hjälmen jag visat i tidigare inlägg), men den hittade vi inte i rätt storlek så då skulle vi INTE ha rosa utan vi hittade en svart som inte var glansig utan helt mattsvart. Och såklart felstorlek och ingen annan hade den, då hittar vi nån som har typ 10 rosa hjälmar men nej vi ska icke ha i rosa längre.
Så blev 2 schabrak, ett brunt Jacson för 199:- och en mintgrönt typ med luva för 250:- och Carro fick en ridjacka också. Så blev ingen dyrrunda alls! Vi kollade ända till slutet och körde halv 12 och var hemma runt 3 igen. Ush vad jag var trött!




n

Träningen day 2

Tranquil gick idag på träningen. Het och stressad av dem andra men det gick fint ändå.
Vi hoppade 60 hela tiden det räckte. Enkelhinder & bana och det gick bra. Oxer tyckte hon var dö läskigt men det gick fint sen. Jag är mycket stolt över henne och det börjar gå och vi hittar knapparna, film finns och kommer inom kort. Dock ej  nån snygg ridning ej det lätaste att hålla en hethäst och ändå försöka se snygg ut. HAHA.

Göteborg imorgon!

träningen



Träningen gick bra idag. Tyson fick jobba på bra, jobbade med studs, 6stycken. Sen hindet på kortsidan av ridhuset och några med lite mer höjd. Hoppade 1 meter idag på typ dem 3 hinderna som inte stod på kortsidan och det gick kanon. Höjden satt fint och han var ärlig och tyckte detvar jätte kul även om detv ar jobbigt.

Imorgon är det lite mer bana och då ska Tranquil gå, blir inga speciella höjder för henne precis. Men vi ska jobba på ändå med annat.
Nu ska jag säga till min bror han får bli klar så vi kan ta spån och jag kan köra och rida Tranquil lite inför imorgon.

Fullfart

Igår var jag i ett stall och kollade där jag skulle hjälpa till nån gång i veckan och ta ut hästar. Då hade en häst fölat i hagen mitt i snön, så det blev att ta ett täcke och lägga fölet på och dra in det till stallet med hon andra tjejen. fölet ville inte resa sig och är nu på djursjukhuset då den hade bara 34grader i temp. Vi får hoppas på det bästa!

Tyson jobbade lite i ridhuset igår igen, inte så jätte hårt utan med känna igenom till träningen idag. Stod något litet hinder upp som han fick hoppa 3 gånger och han blev så jätte glad. Så ska bli skoj att träna idag faktiskt.

Tranquil gick också i ridhuset, dock var dem 5 stycken där inne när jag kom men 3 försvanns en och en cptjej(!) skulle ju hoppa och då tyckte hon vi kunde stå i ett hörn och vänta. Eh nej tror inte det och hon skulle tvunget rida på den volten jag red på och då flyttade jag mig flera gånger i ridhuset. Men tranquil skötte sig bra ändå! Lite stressad i början och så men det gick fint, lite stegra och lite bocka men inte hela världen.
Sen när det blev tomt tog vi några småskutt över sockerbitar och vi slutade med att ta det i galopp och det gick kanon.
Då hon kommit på att hon springer vid vänster sida istället och gärna rusar därför har vi jobbat i trav endast men hon slutade med att gå vid sidan igår men det kommer nog igen.

Kanon dag alltså

Långdag

Igår reds både Tyson & Tranquil i ridhuset.
Tyson gick bra, vi jobbade lite med skänkelvikning igen men en unge red sin ponny i fullfart och med mobilens musik på högsta volym så Tyson undrade mest vart ljuet kom ifrån för det kom och försvann hela tiden eftersom hon var på olika ställen hela tiden. Nåja han gick fint ändå!

Tranquil gick askalas! Där var en grind uppe och 2 hinder med sockerbitar som stod som studs och hon älskar att hoppa och kan inte gå lugnt så passet blev att jobba brevid hinderna och vi red mellan studsen vilket gick sjukt bra. Hon lossnade riktigt bra i vänster galopp då hon var tvungen att jobba mellan hinderna. Helt perfekt...

Blir ingen hoppträning med Tranquil imorgon då ingen kan hjälpamig att stänga transporten så Tyson får ta träningen imorgon och Tranquil på Torsdag helt enkelt. Synd med det kommer fler gånger. Dem ska även gå en PayAndRide på Söndag! Så det fixar sig nog dint ändå.

en vanlig dag



Nu ska jag köra till stallet och ta Tyson till ridhuset. Ska jobba lite mer med skänkelvikningar och lösgöra lite. ikväll blir det jobba med Tranquil hon gick faktiskt bra igår om jag får säga det själv, hon lossnade riktigt bra. Nu kan vi öka på långsidan och vi kan faktiskt sakta ner också. Tänka sig vad hon utvecklas och vi börjar närma oss Teamet som vi vill ha. Härligt! Så det är ju extra synd att hon rids till försäljning! Nej nu ska jag bege mig!

Täcke



Var inom Hööks igår och fynda detta täcket till Tyson för endas 245 :- i storlek 165 och det passade kanon.
Körde igenom honom lite i ridhuset med skänkelvikningar och jobbade igenom honom lite. Gick faktiskt bra ändå. Ska dit idag igen och jobba vidare, sen ska han få hoppa onsdag eller torsdag.
Även Tranquil ska dit idag och jobba lite markarbete, hon ska på hoppträning onsdag och torsdag, mest för att hålla koll på hinderna och ej dem andra hästarna och komma ut till nya hinder.

Återstå att se hur det går!

Hjäm



Jag har tänkt kolla in nån ny tävlings hjälm, just nu lutar det åt denna. Inte så dyr och med lite pimp kan den bli hyffsat snygg. Ska åka och testa en eller se om man kan testa i Göteborg. Den ska vara skön på huvudet med tänkte jag.


Schabrak





Jag älskar dessa schabraken, jag har det blåa + luva men vill verkligen ha dem andra 2 också.
Schabraken 249:-
Luva 129:-

Men göteborg snart så blir att handla där. Dock har hööks upp till 70% rea på utvalda produkter så ska upp en sväng imorgon ändå.

Löshoppningen

Ja det blev löshoppning men vem glömde kameran hemma? Jo Louise.
Blev att löshoppa både Tyson & Tranquil.
Tranguil
Var busig och sprang på alla andra håll också men idag fick hon rasta sig ordentligt och hon tyckte det var stenkul! Hon hoppade upp till 1 meter för att lära sig taxera lite själv och se att man kan ej köra rally mot alla höjder. Men höjden finns absolut i henne och höjden är inte problemet, men vi kommer starta nån lokal. Kanske till sommaren om vi lyckas. Finns ju mycket hon behöver träna på nu när hon äntligen börjat släppa lite i munnen.

Tyson
Visade sin trav idag och jag menar ej travartraven utan en snygg trav. Han bara flög fram och jag älskar att kolla på honom! Iallafall, han ville inte galoppera på något hinder utan matte på ryggen. Så han hoppades upp till 120, behöver ej dra fullt upp. Så han travhoppade upp till 120 idag och han tyckte detvar så skoj.

Hero går tyvärr inte så mycket nu p.ga av detta skit vädret och han är ej så lätt lastad heller och inget man lastar nu när det är isigt och han kan halka. Så han springer rally ute i hagen med Tyson, men så fort vädret är på gång är vi på gång också.
Palle får också vänta till våren då han också är en sprallig häst och risk för honom att halka och han går mer upp är fram nu i början. Sen är där minst 4 hästar att jobba med igen!

8,15

Klockan är nu 8,15 och jag ska bege mig till stallet. Tranquil ska ev löshoppas om där inte är nån i ridhuset vilket där aldrig är i princip och jag ska rida Tyson där sen, Jobba igenom lite. så tar med kameran om det blir löshoppning för lite film eventuellt.

Men blir mer skrivande ikväll när hästarna är klara!

Lite snöbilder



1. Hero
2. Tyson
3. Tranquil
4. Bonnie

Bonnie är mamma till Tranquil & är 1,52 hög & hoppat 1,40. Hon är nu 26 år.

Börjas igång igen

Börja känna mig lite som människa idag.
Tyson skrittades 15 min igår barbacka sen var jag helt slut, mådde illa och snurrig i huvudet men bättre idag.
Alla ska röra på sig lite idag tänkte jag. Nån går jag lite med och nån barbacka och ja. Bara en liten runda för jag är inte helt pågång än. Men i helgen ska nån kunna börja jobba på mer ordenligt, vill bara att snöslasket sla försvinna och några plusgrader till så man kan vara säker på ridbanan och grusvägarna!

Hur går det med era egna djur?!
Tävling på gång?

RidaRida

Ja det vill jag nu! Men känner att blir jag dålig när jag rider är det inte så bra. Speciellt ej på Tranquil! Hon är ju rally häst ute, så ska se om hon ev kan bli longerad lite. Det är nog ej fröset ute så jag ska se om Carro vill gå med till ridbanan, vi kan ju se hur jag mår sen när jag är där ute.
Men sen såfort jag är på gång igen, är det hårdträning om vi ska komma nånstans, gäller alla hästar. Fan om det börjar frysa massa igen, så blir jag galen. Eller vad säger hästfolket ?

Jag ska snart upp till GrandPixen i Helsingborg och se hur det gick för Mange idag, en häst har ju gått & en kvar. Hoppas det går bätte än igår. någon som var där uppe och kollade igår?
1,55 finalen är ett måste imorgon !


"hosthost"

Känner mig lite bättre i kroppen idag, igår var jag helt yr & ja. Men idag ska jag iallafall ut & mocka & prata med hästarna. Se om man kan gå / skritta dem lite. Sen ska jag in till Helsingborg & kolla lite på hoppningen tänkte jag. Så ska nog ta på mig nu snart ocg bege mig iväg så jag hinner med lite idag.

Ska du in till Grandprixen i Helsingborg ?

Filmer

http://www.youtube.com/watch?v=oOeCzMuBwXM&feature=channel_page
Tranquil galopperar på en volt bara. OBS! ; Hon har inte kunnat galoppera så lugnt innan på volten & rusade mer eller mindre i panik när jag började rida henne. Hon kastade även över mig på fel sida i galoppen, så det är en utvecklig.

http://www.youtube.com/watch?v=WhVjc4657Zw&feature=channel_page
Carro & Tyson travar lite & jag bablar på som jag vet ej vad. OBS! Carro brukar ej rida.


Gärna komentarer på Youtube eller inne på bloggen, dumma som trevliga!

bilder

Blir några få bilder, måste lägga mig igen mår så himla illa. Film får lägga upp imorgon istället.
Tyvärr inga nya bilder på Hero, men det kommer inom kort!


Lite små suddig bild på Tyson <3


Tranquil, hon börjar lossna riktigt bra nu i markarbetet, en jätte skillnad sen jag började jobba med henne!

Tiden räcker inte

Har fått in biler och filmer på datorn men just nu är jag på fel dator. Men ikväll kommer uppdatering om tävling & träning och ska ladda upp filmerna också på youtube så ni kan sen. Så håll ut!

Bilder / filmer

Ska ikväll lägga in lite bilder & filmer tänkte jag som ni kan se. Inte hunnit med atts kriva så blir en fet uppdatering imorgon!

RSS 2.0