En häst

Varit i danmakt idag så blev 1 häst och skrittade ut 5åring en halv timme ca, men hon hoppade runt några gånger som en galning. Men kul att energin finns där. Imorgon kommer alla att gå / jogga. Och torsdag ska bara mina jobba, ska kolla in ridbanan imorgon hur den ser ut lite.

Har varit duktig och betalt in medlems avgiften till klubben & min nya licens så är det klart, Men GOTTNYTT ÅR.
Kommer upp lite mål för 2009 sedan

nununu

Nu börjar hästarna komma igång igen, Hero fick jobba på lite jogging idag & Tyson igår, får ta mig tid att tömma boxarna idag Så blir bara Hero.

Jaha, 5åringen ska igång nu igen, börjar imorgon och hon ska gå debutanthoppning den 25 januari 20 cm, knappt lönt men hn stressarupp sig så inga höjder, Hero ska också gå 20för att få komma ut på andra anläggningar. Tyson ska nog tävla dagen innan i kullabygdens tror jag.
Vi frågade om vi fick låna en ridbana idag ute vid 5åringen där jag blev erbjuden att rida ett fullblod som ska igång & tävlas sen, JATACK. Ska ev ha hästarna där också så där e ridbana & ridhus brevid & 2 km till 5åringen, KANON!

Så ser det ut just nu.

igång igen

Hästarna har vilat några dagar p.ga hovrötan men ska skritta igång dem imorgon igen..
Hästarna fick 2 täcken var på ullared, varsitt innetäcke brunt rutit med tjockt foder inne i, mysigt! sen varsit tjockt ute täcke, Tyson fick svart det ända dem hade i 155 och Hero i rött. kommer bli så fina!

Dock blev det inga bilder från Italien då Lotta var bortrest så får hämta den när vi ska till horseshowen.
Ska köpa biljetter efter jul dit iallafall till Torsdagen och Fredagen, nån mer som ska dit?!

P.S Ska ta lastbils kort till sommaren :D


Lite av olika.

Hero är tillbaka med sitt hoppande och skuttande på grusvägen. Han har busat ett helt ridpass och till sist blev jag arg för det blev lite för mycket. Finns en gräns för allt, han behöver ju ej vara i luften 3 gånger i sträck hela han. Men gick fint mot slutet sen så.

Tyson gick sista träningen för i år för Anna. Han ville inte gå snällt utan springa rally, men nöjd ändå faktiskt! Nu blir det jobba dressyr och mycket lösgörning med honom.

Strålröta har nog min hästar fått av denna blöta tiden i skåne, men hovis sa vad som skulle göras så ska köpa medel imorgon och fixa med imorgon kväll och lördag morgon så ska dem stå inne lördag och sen tjära 2 gånger i veckan ca så löser det sig.

Hästmassage, Ingen som vill ha sin häst masserad? Vet en som masserar för 200 kronor, duktig nyutbildad. Är och masserar hopphästar ibland på en bra nivå. Intresserad så kontakta !

Vinterträning

Förra veckan hade mina hästar det lite slappt men nu börjar det, Vinterträningen!
Jag ska ikväll skriva upp lite vad som ska tränas & mål och så.

Men hur ser era mål ut för nästa år?
Och hur lägger ni upp träningen?

Idagidagidag

Ja idag..
Jag börjar jobba klockan 1 idag, så planen varatt rida bägge men ändrades. Blir Hero, sen hinna tömma en box iallafall innan jag kör. Så får Tyson jobba ikväll ute i mörktet.
Så jobbigt när man ska jobba till mörkret och sen hinna rida när man är trött och jag har ju ingen ridbana annars hade jag skitit i vilket. Åh!

Men strunt i det får göra det possitiva av det..
Ett ämne, idag.
Hopptävling kan vi ta..

Nu i Malmö hade jag 7 fel i omhoppningen men blev ändå 12 / 25. Ska man säga hade 7 fel men jag blev ju 12, handlar det om vart man är på listan?! När man är dubbelnolla och kör mot tid akn det vara kul med en bra placering. Men ja ni kanske förstår, svårt att förklara.

Det är i början lite tävling mot sig själv, jag rider hellre med många rivningar och akn säga, han kändes fin mellan hinderna och fräsh men fan att vi rev än, oh gick nolla men ridningen var skit kass. Och jag tycker inte man bara ska se det dåliga utan väga upp med vad som är bra. Och framför allt, VARFÖR gick det dåligt?

Eller vad tycker ni? Går din häst fram när du vill inne på en bana? Eller vad är ert problem?



Tävlingen

Det här med att packa innan var ju ingeting för mig, HAHA.

Duktig och packade det mesta dagen innan, jag & carro kollade alla saker innan vi körde och vi hade allt med oss. Ner till Malmö hittade direkt, pakerar och precis när jag stänger bilen kommer jag på vaccinationen ligger på köksbordet. FUCK! in och snackade med dem och fick faxa det på måndag, puuh! Tur var väl det. Hann ej gå hela banan, kunde ingeting på den, typ gissa oss till lite. Stressa, och varva framridningen?!
En ridbana som var sunkigare än jag vet inte vad, så skritta fram till första klassen och fick jogga han varm på framridningen, sen blev det bara några språng.

In till 90, gick fint dock sprang han förbi ett i omhoppningen. Sen var det bara 70 till mig, så han fick hö & vatten och slappa. Sen till en meter trava jag fram på en halsunkig galoppbana, han hade ej bjudningen till att hoppa på räcket, tar en liten oxer på 90 där han själv hoppar 110 och 2 gånger i rad. Jäkla häst vad han hoppade.
In till en meter, har nog tappat farten där ute, så rev 3an efter det fick han lite bättre fart. Men nöjd ändå, han harvarit ute jätte mycket så förstår om hans motivation släppt lite dessa 2 sista.

Nej nu ska vi köra hem, och vi står på gräs alla kommer ut utom vi, för vi ska ju såklart köra fast!
Bromsarna på släptet låg på lite, framhjuls driven bil och tyson i släptet. HAHA, Tyson fick gå ut medans en annan puttade på bilen samtidigt som jag försökte köra. Jodå efter 10 min gled jag ut. Kör mot Helsingborg och tänker ej mer på det efter 1mil, har jag glott på ABS lampan som lyst hela tiden och bara, hmm vad skulle man göra om den lyser?!
Testar bromsa lite ( då tyson e med kan jag ej tvärnita) och känner hur bilen typ halvsladdar. Ehh, typ inget batteri på mobilerna, får tag i Carros mamma & ska stänga av bilen om den lyser igen får vi ej köra. Klart fortsätter den lysa, så kör till närmsta avfart och där slutar den jävlen lysa och bromsarna funkar igen. Nog skit på den efter jag grävt ner bilen i malmö. HAHA vilken dag!

Hur förbereder du dig dagen innan tävling?

Ridningen dagen innan tävling skrittar jag och ev travar loss lite ute som avslappning dagen innan. Gör lite skänkelvikningar och så när vi rider ute.
Jag är jätte dålig på att packa mina saker dagen innan vilket brukar bidra till att jag alltid stressar och bllir sur när jag är på väg till en tävling.
Jag har inte så jag akn tvätta min häst, så ibland har jag torrschampo och ibland borstar jag som en dåre bara och våtservetterna är ett extra plus där i kanten!
Imorgon som är dagen innan tävling, ska jag faktiskt putsa och ha mig och framför allt packa då jag ska köra vid halv 8 så vill jag kunna ta det lugnt mellan hästarnas frukost och innan jag ska köra!

Så jag måste bli bättre på att packa dagen innan. Ha alla saker på plats och ja vara förberedd!

Hur gör ni dagen innan?


Vecko träning

Jag försöker alltid ha en någerlunda plan för vad jag ska träna på i veckorna, håller inte alltid men bättre att ha en grundplanering.

Tyson
Måndag : Joggas i skogen, jobba fram lite mjölksyra.
Tisdag: Ledas minst 20 minuter ( p.ga. jobb)
Onsdag: Hoppning, hoppa lite linjer med höjd & jobba med bommar. (egen träning)
Torsdag: Markarbete, mycket skänkelvikningar och kolla igen böjning lite.
Fredag: Skrittas 45min - 1 timme
Lördag: Tävling Malmö, 90cm & 1 Meter
Söndag: Jogga ca 30 - 45 min ute.

Hero
Måndag: Skritta ca 30 min på hårtunderlag
Tisdag: Ledas minst 20 min ( p.ga. jobb)
Onsdag: Joggas ute i ca 45 min, mycket trav
Torsdag: Markarbete ca 20 min & joggas ca 20 min
Fredag: Dressyrträning för Johanna
Lördag: Enklare galoppträning ute
Söndag: Skrittrunda på 30 - 45 min

Detta är planerna för denna veckan. Och även sista tävlingen för denna säsongen för Tyson, sen har jag ingen vinter vila utan jag ska köra hård träning. Visst Mellan jul & Nyår drar jag ner lite på träningen men annars ska jag köra hårdträning.
Hur ser era planer ut? Vintervila eller träning?

Jultävlingen

Var somsagt  Åsbo på deras julhoppning i Lördags.
Vädret var ju inte på topp precis, började små regna när jag red fram till 90 men inte gnälla för det. Jag red fram där uppe till första klassen och där varbra att rida fram. In till framhoppningen där underlagetvar SKIT rent ut sagt. Lös och hemskt efter hinderna, så blev ej så mycket framhoppat men det räckte iallafall. In på banan går dubbel nolla & slutar på en 12 plats av 34 starter typ.
Regnar ännu mer när jag ska rida fram till 1 meter & rider fram där nere nu för dem skulle inte kunna gå upp där underlaget är bättre och kalla in en till framhoppning. NejNej! Så rida fram i massa vatten och slask, in till skit framhoppningen där jag inte kan klaga på honom. Han gick ej fram kanon men hoppade ändå bra. In på banan & ut med 8 fel i grunden. Men jätte nöjd, för inne på banan var underlaget tugnt och skit jobbigt var min åsikt..

Men kanon ändå, och nya tag till sista tävlingen i Malmö på lördag. Och hoppas det går dubbelnolla där i bägge. Kanon avslut då ju !

RSS 2.0