gårdagens ridpass

Igår red jag Tyson i paddocken men lite gymnastik övningar b.la. Inga höga hinder alltså. Nån studsserie med 4 hinder som vi hoppade igenom lite, ganska trång sådan för han ska bli snabb i benen. Höjde hinderna i mitten till ca; 50-55cm och där fick han vara snabb vill jag säga, vilket han klrade galant! Sen hade jag satt upp krysskombination på 60 cm men 1 galoppsprång emellan gick också kanon. Så drog upp 3 kombination med 1 galoppsprån emellan även på 60 cm. Skulle inte ha några höjder idag! Gick jätte bra och är kanon nöjd.

Hero fick Pausa i hagen och bara gotta sig lite.
Efterjobb tog jag faktiskt skimmlen (Emma) och red på fältet. Gick jätte bra, testade galoppen när hon helt plötsligt väder och bara sticker. Tjoho! Ingen rolig skenrunda men fick henne till att lugna sig snabbt och sen travade vi hemåt. Hon gick max 20 min vilket hon inte ska gå mer än. Men hon ville sänka sig och jobba så är kanon nöjd!

nu ska jag bege mig till stallet och jobba hästarna. Imorgon är det Ullared nån som behöver något ?

Åsbo 19/8


















28 juli

Började med att rida Palle på ribanan idag, han gick riktigt bra får jag säga. Sökte sig neråt och jobbade på fint. Carro skrittade ut Hero en runda på nån timme så han fick en slappe runda idag, men det skadar aldrig eller hur ?!
Tyson skulle gått på banan lite med graman men det blev en jogging runda på 1 timme i stället och vi jobbade med tempobytningar i trav och galopp. Gick riktigt bra i galoppen, ökade med sitsen och saktade ner med sitsen vilken inte är det lättaste med han ute i naturen kan jag säga. Men han lyssnade sjukt bra och vi börjar bli rikrigt peppade inför tävlingana!

Imorgon ska han dock få jobba på banan, lite volter och lösgörande saker. Hero ska kondistränas ute i sin vanliga lågaframåt form. Och Linda ska rida Pallebusen.

Ska klämma in bilderna ikvälll jag gick faktiskt ut igår istället.. Nej nu ska jag til Rycketofta och handla lite mat innan jobbet.
Ha en underbar dag.

27 juli

En liten uppdatering kanske?!
Jobbat sjukt mycket nu i 2 veckor och sista veckan med mycket jobb sen är där lite tävlingsplaner på gång igen.
Red ut med Linda & Palle idag, slutade med att jag kom tillbaka med palle och Linda på min häst. Han bara kastade sig rundor med henne så jag fick jogga på honom lite sen lugnade sig. Men han har stått ett tag och hade mycket energi.
Red med Tyson borta hos Birgitta igår och han gick finfint. hoppade Hero lite förra veckan och han busade på den vilde. Men han går framåt med sin lågalånga form, så det är ju kanon!

Ska ladda upp bilder ikväll från tävlingen tänkte jag.
Imorgon blir det bana för Tyson & Palle och Hero ska jobbas ute igen.

Avmaskning&hagmockning

I förrgår avmaskades hästarna och dem har vilat 2 dagar, Hero lyckades dra av sig en sko igår so hovis satt på den idag. Så imorgon ska dem ridas igen. Har mockade hagar i 2 dagar och inte klar än, den dem står i nu mockas varje dag. ViktigtViktigt!
Jag är så sur! Hur många meetings som helst dem helgerna jag absolut inte kan! Blir man sur eller sur? Jo man blir sur! Nåja det kommer det med.
Nu ska hästarna joggas igen efetr 2dagars vila sen ska det börjas jobbas på igen. Tyson ska hoppa b.la lite studs och cavaletti för att jobba upp sig.  Även Hero då han ska ut i Augusti igen. Så jobba mycket med hans låga form. Puuh, en utmaning med honom men det fixar vi.
Nej ska klä mig nu för jobb 16-21 / 23-03,30.

Bor i bjuv nu så bilder kommer näst vecka nån gång från tävlingen.

20 juli

Vissa är ju nötade i skalet så ingen vi blir chockade över!
Blev ännu mer handlande i lördags i Falsterbo.
- Vardagsridbyxor
-Flugtäcke till Linda
- Strumpor
- Leksands Tröja
- Tretorn Tröja
- Sporrar
- Tjocka paddar& Lindor till att ha i transporten.
- Ryktväska till tävling

Minns inte om detvar något mer ?!

Framridningen till 110 igår gick Tyson så sjukt bra! Vilken häst som kom fram på marken!

Gårdagen

Gav hästarna morgon food halv 7 sen drog vi ner till falsterbo.
Handlade;
 2 flugtäcke, mycket bra pris!
Sporrar
Tävlingslinne
Ridbyxor (vardag)
Tävlingsbyxor med helskott svart (tävling) som jag alltid velat ha

Tror det var alls, men ska ner på lördag igen så då råkar jag handla lite till.

Nu sprids det planer, jag tackar för världens bästa tränare Cecilia som alltid gör en glad och välrdens bästa mammi såklart.


Dagens ridpass

Började med att dela av hagen imorse medans Carro började mocka hagen, p.ga av att dem ska maskas av mot blodmask på söndag måste hagen hållas ren så jag delade av den idag.
Sen hoppade jag Tranquil på pelham;et och hon gick riktigt bra! Slutade med en oxer på 95 som hon hoppade perfekt! Men ville bara höja upp något hinder, Men hade en bana på 70-80 och gick betydligt bättre. Till helgen blir det jobb med travbommar igen på vanligt bett och uteritt och markarbete innan dess såklart. Inger Longerar henne lite till mig så det är ju jätte snällt!

Sen red Carro Tyson, hon fick hoppa honom lite idag och avslutade med en bana på 90cm. Gick finfint! Imorgon ska Tyson får joggas lite inför helgen. Och Linda tar honom på en ute runda på lördag då jag ska bege mig ner till falsterbo hade jag tänkt mig.
Nej ska äta lite nu innan jobb!

15 Juli

Godmorgon klockan är 05,34 och ska bege mig till stallet. Tyson & Tranquil ska ridas och ska börja mocka hagen. Får bli en större uppdatering senare käner jag tyvärr.!

Sant så sant

Vi ryttare måste sluta prata skit om varandra och i stället konkurrera på hästryggen, sa Baryard i P1.

Så sant som sagt eller vad tycker ni ?


14 juli

Hästarna går finfint. 
Igår fick alla joggas ut / kondis rundan och jag var klar med alla innan klockan 11. Riktigt skönt!
Idag blev det bara Tyson & Palle och bägge hoppades. Jobbade med en liten bana med mycket svängar. Gick riktigt bra med Tyson efter några gånger så höjde upp till 110 och det gick kanon! Sen åkte oxern upp till 120 vilket också gick finfint och sen till 135. Han rev frambommen på 125 men klarade 135 bommen. Det kommer det kommer!

Palle fick bara skutta runt på 50 hinder idag bara. Men samma övning så klart.
Nu måste jag sprunga upp i duschen 

12 juli

Idag red  jag bara Tranquil helt slut i kroppen!
Tränade för Cecilia lite hoppning på vanligt bett, blev en travserie med bommar & 2 upphöjda. Gick bättre och bättre men bättre kan vi allt. Sen lite kryss och jobbade med galoppen i vänstervarv. nästa träning blir det riktigt galopppass. Puuh!

Sen åkte jag hem och jobbade lite med skimmlen (Emma heter hon, ingen hästnamn direkt) men lyfte frambenen och det var inga större problem men så kom vi till dem där bak. Hon sprang runt om mig några varv sen kunde vi lyfta ett bak också. Sen sprang hon lite till men jag kunde rör bägge bak hela tiden. Och det är ju helt perfekt!

Man kan ej ta henne igrimman direkt utan måste lägga grimskaft runt halsen först sen kan man ta henne i grimman. Vilket jag också jobbade med. Av med grimskaftet så gick jag och sen gick tillbaka tog henne i grimman, av med grimman gick en sväng och på med grimman utan något grimskaft. Hinner inte jobba vidare imorgon men  tisdag ska jag hinna lite.


Imorgon ska alla hästar gå igen ett pass tänkte jag. Tyson ska tävla i helgen i ÅsboRyttarförening aldrig varit där så ska bli skoj.

Lite bilder på Palle från Munka







Just det, ska på fölvisning den 15 / 8 ska antagligen gå med något föl, det ska bli riktigt skoj!

11 juli

Här kommer en uppdatering med lite bilder!

Hoppade Tyson i onsdes hos Bigitta Kjellin på deras ute bana. Linda var med och byggde hinder, vi skulle ju hoppa igenom honom inför söndag ( som är inställt! ). Jobbade med lite hinder på 90-1 meter först som uppvärmning sen drog vi upp oxern på 120 när räckena la på ca 110. Hoppade igenom lite bana på 3-4 hinder med svängar osv. Sen höjde vi oxer till 130 som han först rev kraftig så tog det en gång till och han seglade över. Ett helt perfekt språng! Där exakt alltid stämde. Sen travade jag av honom och Linda skrittade hem honom medans jag tog bilen.
Anledningen att jag slutade precis vid det hoppet vet ni som vet vad muskelminne betyder...



Idag ;
Gav jag hästarna frukost och mockade medans dem åt inne ( varit inne inatt) sen började jag med Hero som vi jogga ute i låg och lång form. Lättare sagt än gjort med honom men vi fick kläm på det och han längde halsen lite till slut.
Sen var det tranquil som skulle ut och jogga i lång och låg form. Min heta lilla madamm, men det gick ganska bra ändå. Hon travade på fint och vi jobbade lite med tempoväxlingar. Sen mötte vi bilar utan problem och det är ju jätte bra!
Palle var sist ut idag och vi jobbade på banan mycket med galopparbetet. Han släppte riktigt bra mot slutet och det var också låg och lång form som gällde där. I slutet i traven gick han riktigt bra. En stor guldstjärna till hästarna idag!

Tyson fick vila idag och han var så glad så!

Ingen har väl missat att det står en skimmel i stallet nu?!
Arabkorsning (liknar inte arab!) 12 år, varit misshandlad men vi får se vad det kan bli. Tog 2½timme att lasta igår men det är hårdträning och mycketmycket markarbete och ja. Gud vet vad. Men hon ser ut att trivas direkt och imorgon ska vi börja jobba lite lätt.


Snabb uppdatering

En liten snabb uppdatering kommer mer ikväll med bilder och så..

Ingen träningshoppning på söndag då den är inställd. Surt när hästarna är i form och redo! Men sånt får man väl ta antar jag. Red ut med Linda igår, hon på Tyson & Jag på Palle. Hemma runt 23 på kvällen så det var fullt med reflexer på sig.
Tranquil longerade igår och fick jobba upp sig själv lite.

Nej måste iväg till hästarna ska rida alla så en uppdatering med foto ikväll.

8 juli

yesterday:
Hero löshoppades i paddocken dock bara till 90, men han sprang och bockade och rusade som om ja jag vet inte vad. Men glad var han och han hoppade som jag vet inte vad.
Tranquil skulle också löshoppas lite men gick ej alls då stora bålgetingar eller vad det var, var på henne hela tiden. Så hon sprang bara och bockade och skulle ifrån dem. När jag väl fick tag i henne igen sprang vi in i stallet. Puuh! Men hon rastade sig själv och sen busade hon och Hero i hagen.
Tyson gick på banan och vi jobbade med högergaloppen över bom och han gick så fintsåfint! Verkligen jätte nöjd med honom!

Linda longerade Palle på kvällen & skrittade ut Tyson en sväng..

todaay
Idag ska tranquil jobbas på banan eller ute vet inte än beror på alla flugor och djur i luften. Men det återstå att se, Palle ska jobbas på banan, Tyson hoppas igenom och Hero skrittas ut en sväng.
Sen ikväll blir det jobbejobbe.


6 juli

Idag blev det bara 2 hästar ridna, var så sjukt trött och ja.
Blev Tyson och Palle men Hero & Tranquil busade i hagen brevid så dem rastade sig själv ganska bra.
Joggade ut Tyson och han fick rusa i full galopp. Snacka om att han blev glad! Imorgon ska han få jobba på banan och Palle red jag barbacka idag.
Tranquil ska joggas ut imorgon lite kondis träning för henne. Och hon ska hoppas i veckan för Cilla så det bli kanon tror jag.
Lite regn har kommit vilket behövs! Men vi behöver lite till så det kan regna lite i natt skadar ej för gräset eller hästarna.

nej ska kolla lite på tv nu igen, sen ska jag nog promenera en sväng. Inget job ikväll icke..

Helgen..

Hästarna går toppen än!
Tranquil går riktigt bra och ska  hoopa igenom henne i veckan inför söndag. Blir nog kanon hoppas och tror jag!
Palle & Tyson ska också gå på söndag och Palle kanske går sin första 90;a, återstå att se på söndag..
Hero skrittade jag barbacka idag, den lilla busen.

Palle hoppade i Munka idag gick nolla i 70 & man kunde välja kombination redan i 70 så vi tog det och vatten hindret direkt. Lika bra tyckte jag och det var nollproblem..
Han gick sin första 80 och rev ett då han inte ville som jag ville till ett hinder så blev en rivning. Även kombinationen där gick bra. Sen tog jag 3 hinder på 90 och det gick super! Ingen menning att ta hela banan när han gått 2 klassser redan. Hans första gräs och han älskade gräs för han sprang som attan och bara älskade utebanan! Härligt!

Kommer mer uppdatering i veckan!


Hero




Fick lite bilder från Hanna även fårn förra veckans payandride.
Hero på bägge bilderna, han är ju nog inte högt över hindret?!

Lite tävlingplaner

Ja nu när man jobbar mycket så får man se till att planera.
olika PayandRide;
5 i Munka med palle
Dem har den 12 i Annelöv (tågarpsortens) men det är inomhus och det är superlitet! Kanske den 16 augusti om dem har det ute.
Annars har dem i Åsbo den 10 augusti där förhoppningsvid Palle går 90, Tranquil & Hero ska också gå där och ev Tyson 120. Det är vad som finns i payandride planerat nu.

Tyson ska gå i Åsboryttarförening nu nån helg kommer inte ihåg riktigt när det var.  Men ska ev ta 1meter för skojs skull, det är ju en A:0 och sen ta 110. Nåja vi får se lite..

Har ni några pay and ride ni vet  ?!

RSS 2.0