28maj

Idag åkte jag med Palle till ridhuset runt 07,30 för lite markarbete. Spänd och lite okoncentrerad men vi körde på galoppfattningar i slutet och det gick riktigt bra!
Sen till mina hästar och travade ut Tyson en sväng och skrittade ut Hero i denna härliga stormen. Tranquil får jogga på ett kondispass imorgon då jag inte hann henne idag för jag ska jobba strax..


Vem är detta?
Gissa vilken häst som hoppar 85 på bilden !?

27 maj

yesterday:
Gick Tyson på banan och han var väldigt lätt på handen får jag säga. Väldigt bra att jobba med så det var kanon skönt!
Hero jobbade jag lite på grusvägen och han kom ner lite i traven men tyckte att nu får vi göra annat .

idag;
är planen att Tranquil ska gå i ridhuset och jobba markarbete, Tyson vet jag inte riktigt än vad det blir. Hero ska få gå i ridhuset och jobba med 2 hinder på följd tänkte jag. Och galopparbete.
Palle blir nog också ridhuset idag då det är värsta stormen ute och få jobba på rätt bra där också. Tror det blir så nästan, är vädret bättre imorgon blir det uteträning i skogen. Tror nästan Tyson ska gå ute med inspänningarna på så han får jobba upp och loss sig lite på rakt spår. Vad tror ni ?!

25 maj

Dagens ridpass

Hero; Han gick galoppträning idag ute och det gick jätte bra. Vi kan börja jobba bra i galoppen nu så det går bara framåt med honom.
Tranquil; Gick också bra ute idag, jobbade även i galoppen men hon blev lite för stark på hemåt vägen men annars jobbade vi på i traven på vanligt bett och det gick också väldigt bra.
Palle; Han gick på ridbanan idag och jag hade räknat med att får mig några vrål hopp då han inte går så mycket förra veckan men han gick riktigt bra. Efter att busat i galoppen så släppte han helt och gick knaon i trav & galopp. Så vi passade på att ta några språng på 50cm och det gick riktigt bra. Blev en liten mini bana nästam.
Tyson; Gick Carro med en sväng idag bara, han fick en slappe dag helt enkelt.

Riktigt nöjd med hästarna så det bara skriker om det!



Min mobil vill je lägga in bilder så får bli en gammal idag..

Kullabygden

Tävlade i Kullabygden igår och första ute på gräs. Som vanligt får jag alltid problem med broddarna och dem passade inte såklart! Efter 45 min fick vi äntligen på broddar och kunde komma till start.
I första klassen som var 1 meter skenade han typ runt hela banan och fick noll kontakt och fick 2 ner.
110 var bättre och fick ett retligt pet och fick reda på när jag kom hem att jag blivit placerad som 6;a. Hur kul var inte det liksom. Kanon nöjd!

Tyson åkte lyx till tävlingen med Sofia och hennes pappa i deras lastbil.

Åkte med Fia idag och hjälpte henne med sin "lilla" häst på 1,85. hon fick också en skeenrunda. Men det får vi vara nöjda med ändå eller hur fia?!

Inte haft internet.

Nej inte haft det på några dagar nu känns det iallfall som.
Men Tyson jobbar på flitigt och gick lite markarbete med gramanen igår och skulle hoppas lite idag. Men det blev Caroline som hoppade honom mest tyckte jag. Hon hoppade nån oxer på 55 och lite kryss. Vilket gick skit bra! Jag tog nån oxer på 90 2 gånger typ så det kändes bra där för idag. Ska jobba med lite linjer och mjölksyre ävningar nästa vecka tänkte jag.
Tranquil jobbade ute igår på vanligt tränsbettigen vilket funkade kanon i galoppen också. Sånt är ju härligt! Och i förrgår gick hon lite i ridhuset på pelham och hoppade lite små kryss.
Hero gick ute i förrgår och jobbade på mycket bra och ska ta han på ridbanan på Fredag igen och imorgon ska Caroline skritta ut med honom en lång runda.
Palle skulle hoppats igenom idag men blir kanske till helgen. Han tar iallafall galoppfattningarna kanon nu och även i höger. Sånt blir man också glad över.

Tycker att det just nu går framåt med alla hästar på något sätt och det är väldigt skönt!

Sen är det skönaste att Carro har hästarna sadlade och tränsade till jag kommer tillbaka med en häst. Vadå man blir bortskämd? haha

17 maj

Okej inga filmer klara än till uppladning.
Tävlingen i Viarp;
tävlingen gick iallafall bra, Tranquil var super stark och jag var sur som jag vet inte för jag trodde verkligen Cecilia skulle fråga mig vad fan jag höll på med. Men fick det bekräftad att hon går inte att stanna och samla upp i hoppning så därför har hon pelham i hoppningen. Men hon stannade en gång och jag är kanon nöjd ändå!
Tyson hade ett ner i 1 meter och jag var kanon nöjd och svängde runt honom med ytterskänklen och jag är kanon nöjd.  Första 110 inomhus och hade 8 fel men även där tog vi alla svårigheter och kanon nöjd!

Hero chokade mig idag, som han hoppade. Han kan typ inte hoppa men idag tog vi ett litet kryss igen och han bara sög tag i det och flög över. Älska honom! Imorgon ska alla jobbas ordentligt! Blev bara Hero idag var inte på humör för 5öre alls..
Men alla hästar går bra och jag är så nöjda med dem just nu. Sånt är väl härligt?


16maj

Ska ner till Trolleholm och kolla Fia & NextMail tävla. Sen ska jag bege mig till mina hästar och rida dem tänkte jag. Kommer en fet uppdatering sen!


Blev även denna hjälmen fast i helmattsvart! Ville hellre haft den andra men ja vissa är som dem är. Men tror denna kommer bli kanon!


14 maj

Igår gick Tranquil på Pelham första gången med 2 tyglar och det gick riktgt bra. Vi testade på en lång runda på 2 timmar i skogen med lite trav och galopp. Även Carro och Tyson hängde med ut.
Hero gick på banan och fick hoppa ett enkelräcke på ca 55cm och han riktigt sög tag i hindret vilket är ovanligt för att vara han. Han fattade galoppen i båda varven riktigt bra också. Helt kanon dag!
Palle blev vaccinerad och ska skrittas ut i skogen på Fredag igen.

idag reds bara Tranquil i ridhuset för att testa henne ännu mer med pelham och det gick kanon. Hon lyssnade bra i galoppen och det gick att jobba med henne! Helt underbart. Testade att hoppa vilket hon surade för att nu kunde hon ej springa efter hindret vilket hon i ställde skulle börja rusa åt sidorna efter hindret istället. Men första gången med hoppning på det bettet så är helt klart nöjd! Imorgon ska hon ut i skogen på vanliga bettet igen och travas på lite lätt.


Vilken ?!



Denna hjälmen i helsvart (mattsvart hela!) för 799:-


Eller denna som jag får för 1200:-

Tufft beslut!

12 maj

Inte fått filmerna från älskling än.. Dem ligger på hans data ska se om han kan skicka dem efter jobb så jag kan lägga in dem och skriva ett inlägg om tävlingen. Vill ha film & text i samma inlägg, lite väntan sådär..

Nästa tävling är 23/5 i Kullabygden ute på gräs så jag får  införhandla mig nya broddar igen. Jag lyckas alltid tappa bort ju.
Igår hoppade jag Palle igen 55 cm på en mini bana och det gck kanon. Sätter inga höjder i början när vi ska jobba upp muskler det för bara mer skada än nytta. Sen Red jag Hero i skogen och han gjorde en kanon galoppfattning! Och travade på riktigt bra mot slutet.

8 maj ( about yesterday )

Tranquil är 6 år och nu undrar folk varför hon ska gå 50 på söndag när vi igentligen hoppar 90 hemma och hoppat bana på 80. Hon behöver jobba med små hinder just nu då hon drar iväg till hinderna i full fart och då det blev många olika ställe på kort tid så väljer jag att sänka hinderna så hon hittar tillbaka till sig själv i hoppningen lite. Men höjderna är inte problemet utan det ska funka mellan hinderna också..

Igår fick Tyson en lång runda i skogen ( 1 - 1½ timme ), jag tog faktiskt på min hemma gjorda graman som funkade SKIT bra. Brukar ej ha graman och så men ska hjälpa till att bygga upp musklerna ännu mer i galoppen och jag kan inte bära honom när han bara ska hänga i tyglarna, inte är jag så stark! Men han gick kanon fint och så nöjd!

Sen blev det Palle som var lite busig men inte alls så farligt som jag hade trott så blir nog in och jobba honom lite på banan idag om allt går sin väg.

Idag ska alla hästar gå, Tyson börjar kl 14 med träning hos Cecilia lite hopp träning är det tänkt iallafall. Sen Tranquil ska gå på banan och vetej om Hero ska få joggas ute eller vad han ska. Vi får se helt enkelt.

Palle i luva


Tyson hade bestämt sig för att böja på nacken. Gramanen
tar ej där. Blev lång när vi skrittade ner pulsen & benlindorna åkte av.



Hero i ridhuset


Tranquil i stallet redo för ett hårdpass



Och min trogne "hästskötare" & Hero är ute på en tur i skogen

Dagens ridning

Stormen hann komma innan jag kom till Palle så han fick stå idag igen (suck!) men till helgen ska han igång på riktigt igen.

Började med Hero i ridhuset han gick att lasta kanon! Och skötte sig perfekt i ridhuset, undrade om det var samma häst jag hade med mig. Han gjorde en felfri fattning i vänstergalopp och ja, kan inte mer än vara nöjd. Lite mer kinkig när vi skulle hem med transporten men vi kom hem iallafall.

Sen åkte Tranquil dit med Griffin sadlen och hon var pigg men vi fick bra användning av energin och hon gick som en klocka. Äntligen på väg tillbaka med henne.

Tyson och jag kom inte riktigt överens men i slutet gick han också kanon! Han är så duktig och försöker hela tiden. Min stora nallebjörn! Imorgon ska han få busa i skogen lite och bara vara en busig häst.

6maj

Vilken skit väder rent ut sagt. Idag blir det nog ridhuset för alla hästar skulle jag tro, ska börja med Hero och få in han i transporten men det gick ju kanon sist. Så varför skulle det inte funka nu?!
Tranquil ska också dit ska testa om det funkar bättre med den andra sadlen idag vilket jag tror det kommer att göra. Nej ska slänga på mig kläder och sticka iväg. Massor med kläder ska på!

5 maj

Igår; Red jag först Tranquil men tror det är sadlen som gör att hon rusar ännu mer nu när vi är ute. Så hon ska gå med Griffin sadlen igen annars skötte hon sig kanon på slutet hemåt.'
Hero var vilding och skulle bara busa men vi fick travat på lite iallafall.
Tyson fick en vila efter helgens tävlingar och Palle longerades för att komma loss lite i högervarvet vilket hjälpte lite faktiskt.

Idag red jag Tyson på morgonen bara för jag åkte med Linda till skatteverket och sen började det regna ännu mer. Men imorgon ska alla gå igen. Ska tydlogen blås upp till storm imogon eftermiddag så får försöka ta alla på förmiddagen helt enkelt för säkerhets skull, men ska träna Tyson för Cilla imorgon också. Hmm, löser sig vl som allt annat eller hur?


Nu ska jag til jobbet.

4maj

Skrombergas tävlingar i helgen och jag tillbringade både Lördag & Söndag där.
Lördag: 1 meters klassen fick vi ett ner lite slarvfel men sånt händer annars flöt allt på kanon.
110 lyckades vi gå förbi ett hinder i allfartenshastighet och ett ner men han var på bra höjd och kanon tempo. Mycket nöjd!

Söndag hoppade vi bara 1 klass och det blev 1meter vilken också fick ett ner. Lite svårt att få tillbaka honom på raksträckan men det är bara att jobba vidare på. Annars gick han kanon också
nästa blir klubbtävlingen 10/5 1 meter & 110 inomhus. Ska bli intressant.

Nej jag ska bege mig till hästarna nu och jobba med alla 4.

RSS 2.0