Lite bilder









Dagens ridpass

Tranquil gick för Cecilia idag igen. Gick riktigt bra! Åkte även i Lindas transport och det gick kanon att lasta när vi skulle hem. Jobbade mycket i trav och lite ökningar och samlingar alltså tempobyte med endast sitsen. Gick verkligen skit bra rent ut sagt.

Tyson & Hero skrittade en runda imorse runt 8 tiden och ska få sig hårdpass på onsdag är tanken.
Palle var ute på en liten kondis runda där vi även jobbade med galoppombyte på gräsfältet på volter. Han var inte speciellt glad när vi skulle jobba i högervarvet då han inte fick stöd från något staket. Men det släppte rätt fort igen och sen jobbade vi med tempobytningar i traven på vägen hemåt.

Nu börjar snart juli månad som betyder massorav jobb för mig och ändå försöka hinna hålla hästarna i trim, men det ska nog gå. Nu när hästarna går så fint så ska det ej vara problem. Tranquil börjar lossna riktigt ordentligt nu! Sköönt!

Helgens pass

I fredags var tranquil hos Cecilia och fick oss en genomkörare. Nu är det hårdträning för mig! Är expert på att låsa fast vänsterhanden & bli stum i den. Nu är det verkligen hårdträning på mig. Annars gick det bra och är nöjd med både henne och mig.

Palle gick igång efter hovbölden i Lördags och jag tänkte skritta igång gen efter 5 dagars vila men icke. Fick bli galopp & trav på fältet. Fick några jätte hopp för han ville inte skritta alls. Men han gick fint och jag busade till och han hoppade sin första någonsin. Vilket gick jätte bra. Tog det när han var trött annars hade han tagit allt i ett. Så jätte nöjd med honom.

Tyson gick lokal igår i eslöv typ halv 5 på eftermiddagen och är mycket nöjd. Fick dock ett ner då han blev lite kort i kombinatonen och rev oxern ut. Annars gick det mycket bra med kom på 13de plats, men han lyssnade fint och kändes freesh!

Idag (söndag) tog jag faktiskt en hästfri dag. Kan ni tänka er?! Men imorgon är vi på det igen och Tranquil ska ner till Cecilia igen, även Hero ska ner denna veckan. Målet med tranquil är Lokal i häst och jag hoppas på hon ej blir såld så vi kan visa hur FARLIG tranquil är och vilken talang hon faktiskt har. Därför är det hårdträning på allaplan!


Onsdagens Pay&Ride

Det blev endast Tyson & Hero som åkte till Viarp i onsdes för att hoppa en Pay&Ride. Palle hade en liten hovböld och fick därför stanna hemma.
Hero gick sin första 70 runda och kände redan på framridningen att han skulle tramsa till det. Han skulle kolla hit & kolla dit. Hoppade som attans på framhoppningen och stannade ute på banan på 2 hinder & rev något. Så tog om runda igen i slutet där han stannade 1gång på 4;an igen sen gick det hyffsat resten av banan. Men han ska ut och jobba låg framåt form på raksträcka mycket nu.

Tyson gick 110 & 120 igen och lika skensugen i 110 som sist. Så fick 2 ner men ännu bättre i 120 när spöet åkte. Han lyssnade och vi fick 2 ner och jag är kanon nöjd. Hans andra runda i 120 och han lyssnade jätte fint. Tog kombinationen kanon och ingen rivning i den inte. helt perfekt.
Dock är det en balansgång med spöet på honom. Ibland dör han på banan och vill ej alls gå fram för skänkel och ibland när man har spö går det ej att stoppa honom. Men nytt test är att ha spö på framhoppning och inte på banan. Återstå att se!

Bilder kommer inom kort.

Anonym..

Ja det är alltid roligt med anonyma komentarer och jag kommer runt både 1 meter & 110. Så Jag tycker det är dax att komma och KOLLA så SER ni varför han går 120 istället för 1 meter. Ni är självklart jätte välkomna eller så kan jag berätta om det frågas på en vänligt sätt.   / L

Bilder från PayAndRide

Komentarea gärna vad som tycks!

Park Avenue





Staro Tyson



110




Hann inte få tillbaka honom då han körde sitt eget race och hoppar av sådär 1,5 meter för långt, men vi klarar det fint.



120





Och så klart var mamma & älskling med!



22 juni

Tiden bara rullar ivg och äntligen är det lite bättre väder!
Igår fick hästarna rasta av sig ute lite ( dem flesta ialafall) Tranquil fick springa av sig sin energi och blev så glad så glad. Idag ska vi jobba oss igenom lite hinder på banan tänkte jag för imorgon köra ett mararbetespass.
Palle fick också lite kondis träning med mycket tempoväxlingar i galoppen. Och det går fort att släppa en gammal gallopör men ack vad roligt det var. Men vi jobbade i samlad galopp och något fint galoppombyte  också. Han ska få jobba igenom studs idag på banan är det tänkt och det kan bli väldigt intressant.
Sen red jag & Carro ut med Hero & Tyson, Carro red Hero och fick sig en jätte flygtur då Hero skulle tävla med Tyson men kör världens bockmaskin och ja. haha, lite skoj var det ändå, sen bytte vi häst istället och jag fick också lite bockmaskins hopp. Men inte så faligt som det varit innan. Och han ska med ta sig igenom studsen tänkte jag.
Tyson däremot ska inte hoppa idag.. Han ska få sig ett mararbetes pass med lite bommar och lydnadsövningar inför veckans hoppningar.

Ska även i veckan försöka lägga upp bilderna. Och kommer även bilder på Tranquil snart när vi hoppar!

18juni

Gårdagens ridpass;
Tranquil gick på banan och fick på på pelham för att skona mina fingrar och gick hur bra som helst! Lyssnade fint och jag jobbade mycket med att öka & sakta med sitsen bara. Vilket hon lyssnade kanon på.

Palle åkte iväg till Viarp för att hoppa 60 & 70. 60 klassen gick han bra i men stannade 2 gånger på solfjädern som var så hemsk tyckte han men i 70 hoppade han både trippelbarren & solfjädern som inget men jag höll ej tillbaka honom till sista hindret så vi rev. Men han lyssnar helt pefekt när jag ber honom vänta till hindret.

Och sist men ej minst gick Tyson också i Viarp. Han var stark som en oxe inne på banan och jag hade inte en chans att få tillbaka honom alls. Men han gick nolla i 110 och det var ändå ingen snäll bana. Inte jätte lätt när dem blev högre. Men han startade sin första 120 och vi kom ut med 3nerslag & ett där jag var tvungen att stanna honom för att få honom att han skulle lyssna. Men hag är supernöjd, trippelbarren var inte lite bred men det gick fint på den. Fast vi kom fel så klarade vi det ändå.

Blev ingen longering av Hero igår men han sprang och dampade i hagen när Carro skulle ta honom så han dog inte.

Idag kom jag ut till stallet kl 7 för att börja jobba med dem då faller regnet som aldrg förr. Så hann inte ta in nån häst innan dem var genomblöta. SUCK! Så vi får ta igen det imorgon. Nu ska jag duscha och ta kläder till jobb sen kläder för fest ikväll då Jennifer blir 20 idag.

Bilder kommer!

Bilder

Lite bilder från Åsbo. Lite sommar tjock än men det kommer det kommer..
Inte nån speciell hoppteknik men det kommer det också. Men attans vad rolig han är att hoppa & man får inte sluta rida & släppa skänklarna för en sekund. Min lilla bushäst sprang och bockade runt på framhoppningen vad kan man göra mer än att skratta? Dock hatade jag han i 1,5 timme när vi skulle lasta. Men alla vet att jag ALDRIG skulle sälja mina hästar! NeverNever






16 juni

Igår red jag först Tyson, som fick hoppa lite i paddocken, bara lite smått med 80 hinder och det gick fint. Han lyssnade bra.
Sen fick Palle hoppa lite, nån oxer på 85 och vi har riktigt teamwoork nu och det är ju härligt! Men vi ska jobba vidare med 60-70 hinder tills han byggt upp sig och allt.
Sen åkte Hero till Åsbo så skulle rida Tranquil efter trodde jag ja.. Hero gick bra i 50 tramsade vid ett hinder så 4 fel i 50 & Nolla i 60. Skit nöjd duktig häst till lastningen. 1,5 timme höll vi på att lasta innan han ville in! Jesus vad jag var arg på honom och har brännsår i handen för jag glömde vantar. IIHH! Men sen gick han in lugnt och stod helt stilla medans det stängdes bakom honom i lugnt tempo. Så det var verkligen värt denna 1,5 timmen! Men jag vann till slut.
Så jag kom tillbaka till Stallet halv 10 så ingen ridning av tranquil icke.

Idag fick jag longera henne och gå en runda med henne så jag typ har "köttsår" på fingrarna från grimskaftet igår. TYPISKT! Så jag red ingen häst idag, Carro tog Tyson så det var ju snällt. Men imorgon ska Tranquil gå markarbete iallafall.
Får spara fingrarna till imorgon då 2 hästar ska hoppa i Viarp & Tranquil ska ju gå markarbete, så valde att göra så helt enkelt. Men hon gick fint idag och var så nöjd när jag gick ute med henne en runda sen. Men hon har fått sitt veckoschema nu så det blir kanon bra..

Lite bilder på palle som Älskling fotade med sin nya kamera.
Bilder från Åsbo kommer..











14 juni

Ja ni ser rätt, klockan är 05,20. Kom precis hem från jobbet och ljust och fint ute så ska äta frukost och sen bege mig och rida hästarna. Varför inte passa på när jag ändå är pigg så är dem klara i tid och kan mysa i hagen resten av dagen sen.
Imorgon ska Hero gå i åsbo och onsdag ska Palle & Tyson gå i Viarp om vädret inte sviker mig vill säga.

Var i Dagstorp igår med Tyson hoppade 1 & 110 unghäst klasserna. Men gud vilket väder, typ storm och världens regn väder. Fick 2 ner i en meter och 1 ner i 110, men i 110 var det helt fel. Dum sväng och rädd att broddarna skulle släppa fästet i gräset så det gick ej hela vägen. Men kanon nöjd med tanke på hur vädret var är det ett under att han ens hoppade.
Inga tävlingar planerade, hade åstorp i helgen men tydligen skulle pengarna vara inne på ryttarkontot när man anmäler. Vilket jag aldrig behövt innan så det blev inget i Åstorp inte. Betalarinte 480 kr för 2 klasser. NeverEver!

Nej lite frukost nu och sen bege sig ut till hästarna

10 juni

Idag vaccinerades Tranquil, så jag red henne en runda på morgonen blev en skrittrunda på 50 min ca. Och vi mötte en stor buss på grusvägen och stod typ 5-10 meter ifrån den och hon bryr sig icke. Snacka om att hon litar påmig och hon var helt panikslagen innan när det kom en bil bara. HÄRLIGT!

Hero var ute i skogen i 1,5 timme idag och joggade på och gick riktigt bra i traven stabil och framåt. Han ska få ta några hopp imorgon inne på banan hade jag tänkt mig.
Tyson hoppade lite inför Fredag och vi hoppade oxer på 1,25 ! 4 gånger och han var 1dm över varje gång. Blev 3 hinder med oxer på 115 , sen räcke på 1,05 & sist oxern på 1,25 som vi hopapde igenom 2 gånger och han gick kanon på 1,25 hindret! Lite nya planer på gång där. Finns film som kommer ut senare nångång.

Palle busade så mycket i hagen idag så han får sig en genomkörare imorgon. Och alla mina hästar + Tranquil fick nya skor igår och Palle får nästa vecka tror jag det blir. Så det funkar nog kanon fint.


9 juni

Idag har hovslagaren varit här och fixat nya skor. Mina fick special svetsade då dem sliter så mycket så nu ska dem hålla ett tag till. Alla ahde fina hovar så inget att klaga på alls, skönt det ju!

Red Tyson runt 07,40 på ridbanan och han gick jätte fint. Drog inte alls typ och bara jobbade med mig och knappt lite emot mig. Så imorgon ska vi hoppas igenom inför fredag.
Palle gick en sväng på grusvägen och Tranquil & Hero longerades.
Tranquil tyckte nog jag blev tråkig efter ett tag, men hon jobbade på jätte bra och fick trava loss mycket men hon frustade och var nöjd fast detvar lite jobbigt. Och hovslagaren tyckte hon blivit snyggare sen han var där sist. Sånt gillar vi att höra också! imorgon ska hon vaccineras så hon rids på morgonen sen blir det mycket ut i skogen för henne några dagar och njuta lite.

 

8 juni

Fick ett mail idag om att rida en arab 2-3 gånger i veckan och får såklart betalt så det ska bli lite intressant och se vad detta är för häst. En liten häst på 155, så vi får se.
Imorgon kommer hovslagaren så det blir nya fina skor till hästarna. Nej klockan är strax 12 ska lägga mig nu.

Godnatt

7 juni / Helgens hoppningar

Igår; Gick Palle, Tranquil & Hero mini hoppning i Viarp

Hero hoppade 40 och första gången han är ute och alla som sett honom vet hur högrest han är och hur lätt han skallar en. Men han skötte sig fint och busade iväg vid 1 hindret men annars var det kanon. Hoppade jätte fint på framhoppningen, nu blir det lite mer höjd.
Tranquil gick 40 & 60 fanns ju inte fler klasser än så men första gången hon hoppade bana på pelham och det gick fint, sjukt nöjd. Blev 2 nollor där och hon ska gå lite 60 & 70 ett tag nu och mycket lydnads övningar.
Sen Palle var första gången jag hade honom ute också och han fick gå 60 och gick kanon bra! Fin galopp och ja, jätte nöjd och även nolla med honom.
Caroline hoppade Tyson i paddocken lite och hoppade räcke på 80 cm och det gick jätte bra.

Idag skulle Caroline hoppa 40 & 50 med Tyson i Rydebäck men blev 50 & 60 istället och även Palle åkte med för att jobba igeom en 60 klass till. Fick ett "stop" han kollade på läktaren och glömde bort att hindret kom men annars var det inga problem. Så jag tog en 70 cm också och gick nolla med fin galopp och bra tempo. Caroline och Tyson gick nolla i 60 cm och Carro glömde av sig på 50 cm på ett hinder men inga problem sånt händer.

Fredag  ska Tyson gå 1 & 110 i dagstorp kl 8 på morgonen så ska jobba igenom honom i veckan själv. Ska hoppa igenom honom på onsdag också är det tänkt. Med lite höjd, så det blkir nog perfekt.
Ha en trevlig dag.

3 juni



Idag blir det markarbete för alla hästar på ridbanan.
För Tyson tänkte jag mycket övergångar och tempobytningar och ska faktiskt jobba med mitt "hoppbett" idag. Ska jobba med att få tillbaka honom efter en ökning så mycket lydnad idag.
Hero ska jag fortsätta jobba neråt så inga konstigheter där, jobba lite på volt och lite galoppfattningar.
Tranquil ska jobbas på vanligt bett idag, tänkte hoppa henne på pelham imorgon så idag blir det mycket avslappning och lösgöra för hennes del.
Sist men inte minst har vi Palle. Han ska faktiskt få jobbas neråt också och mycket volter för honom idag.

Tror faktiskt jag ska göra något ovanligt och ta Palle först idag. Brukar alltid ta honom sist, får se lite vilken hage han går i och så p.ga om han ätit frukost eller inte. Annars klämmer vi in honom sen.

2 juni

Idag har jag varit flitig! 3 hästar ridna till klockan 12 idag.
Hero joggade jag ute idag bara på ca 30-40 minuter. Jobbade lite framåt och neråt idag. Men han var helt plötsligt rädd för skogen han. Men det gick bra ändå, lite busig och ostabil men det tar igen sig om nån dag igen.
Palle hoppade lite på banan idag, något räcke på 60 cm och en line med 3-4 galoppsprång emellan. Så han gick bra och lyssnade. Gjorde en fin vänsterfattning från skritt idag så han skötte sig kanon!
Tyson fick ett litet kondispass i skogen idag på 1½ timme. Dock tåg vi vägen dit så blev en halvtimme skritt bara dit och hem. Men skönt väder så det gick bra. Fick ihop honom i galoppen lite men han hoppade och studsade när vi skulle fatta galopp idag, en pigg liten buse var det allt.

Sen mellan12- 13 skulle dem komma och kolla på Tranquil men ingen hade kommit till 13,20 så jag kunde inte vänta länge. Så inger skulle ringa sen redan 13,45 ringer hon och säger att hon testat ringa upp till deras hem tele, då hade dem helt plötsligt fått 2 fång hästar och inte ringt till oss. IDIOTER! Jag blir så trött på sånt. Där har Inger fixat med henne och haft sig så kan dem inte lyfta telefonen.
Nej nu ska vi istället köra på hårdträning då vi ska få paddock 10 meter från stallet.

Nu tänker alla nyfikna vad betyder detta, paddock vid stallet.

1 juni

Ny månad och nu ska man väl kalla det sommar ?! Härligt väder i några dagar framåt vad jag vet nu iallafall så ska inte klaga.

Igår skulle alla hästar gå en skrittrunda utan några krav men icke en ända häst som skrittade hela rundan. Jag & Tranquil blev jagad av såna stora flugor som bits så det blev full rallygalopp på oss. Men hon lyssnade sjukt bra!

Caroline skulle skritta ut Hero och nån fluga bet tydligen Hero så hon fick sig en skenrunda hemåt. haha, som jag skrattade när hon sa det av nån anledning. Nåja ingen kom till skada så det är ju huvudsaken.
Sen red vi ut med Palle och Caroline med Tyson, vi travade lite bara det att Tyson ville tävla och flyger iväg i fulltrav sen skenar han vidare i galoppen. Och ingen av oss kunde sluta skratta som tur var stannade palle så det inte blev tävling. En gammal galoppör och en travare är ingen bra kombination att rida ut med, det blev tävling på högnivå.

Lite ångest för tisdag då det kommer folk och ska kolla på Tranquil. Önskar jag själv kunde ha henne, men icke dem pengarna tyvärr och hon ska ju säljas. Ush, ångestångest!


RSS 2.0