Bilder



Lite bilder från Månsgård den 22 / 3, Tranquil finns det tyvärr bara 1 bild på hon litte i mitten av bilderna.

uppdatering

Idag blev det uteritt på ca 30-40 min, Jag red Hero barbacka & Carro Tyson med sadel. Tranquil fick longeras och jobba lite med komunicationen och det gick ganska bra.

Imorgon blir det ridhuset med Tyson  & Tranquil och Hero får vi se helt enkelt. Ska jobba kl 16 imorgon med så tidigt morgon i stallet.

30mars

5dagar sen jag skrev sist, fyfy! Men "bott" i Ingers och deras hus medans dem varit borta och passat hundarna, katterna och hästarna.

Lördags tränades Tyson för Cecilia. Blev lite lösgöra innan hoppningen och sen jobbade vi med snäva svängar och till slut lyckades vi riktigt bra! Mycket nöjd med honom!
Söndags gick Tranquil för henne och det gick också bra. Vi körde bara markarbete och det lossna riktigt bra får jag säga. Nu är det att jobba på förfullt!

Idag ska Hero & Tyson ridas i skogen & Tranquil longeras lite tänkte jag.
Ska ta på mig nu och bege mig iväg till stalet. Kommer mer uppdatering ikväll om vad som händeroch sker!

24 mars

Godmorgon!

22 mars: Var vi på PayARide i Rydebäck och banan var ute. Gick bra på framhoppningen med tranquil hon lyssnade fint tyckte jag. Men när vi kom ut till 60 ( hennes första hoppning ute) så var det Så mycket att titta på. Hästar som galoperade i hagen, bilar, människor. Så hon hade ej tid att kolla vart hinderna var så blev några stop & sen tog vi om 60igen istället för 70. Och Mellan 1 & 2 stod läktaren vilket var jätte farligt och där tramsade hon igen. Annars gick det bättre denna gången & sista hindret på murn gick hon perfekt!

Tyson startade 90 & 1 meter. Hade Lindas hoppsadel och det är ju helt annorlunda än min. Men Jesus vad bra det gick på framhoppningen! I 90 gick han pckså förbi 2an p.ga av läktaren annars gick han toppen! Och i 1meter gick vi felfritt helt. Helt perfekt kändes det. Så sjukt nöjd med honom och sadlen var underbar att rida i.

23 mars: Blev ute ritt med Tyson & Hero, Caroline hade Tyson. Blev skritta en timme och det gick fint. Lite bråk med Hero då han skulle ej jobba med rumpan utan han ville gå och kolla hit & dit. Sen blev det skolningnär han fick galoppera lite för han trodde han skulle få sparkabakut mycket då blev jag arg. Sen skötte han sig kanon!
Tranquil longerades med inspänningar och det gick riktigt bra. Fick långa inspänningar då hon ska först acceptera dem! det är viktigast.. Hon tyckte detvar obehagligt emellanåt men det gick bättre sen.

24 mars Tanken idag är att jag första (nu) ska till Billesholm & ta ut hästar sen till mina. Tror Tyson & Hero ska longeras idag & tranquil ska nog ridas. Inte säker än, sen vid 1 ska jag till Linda och rida på Palle igen. Men det blåser som sören idag. SUCK! Så vi får se om det blir ridning eller vad det blir!

Nej nu ska jag ta på mig och köra iväg

21 mars

Godmorgon! Lördag morgon och jag vaknade 06,40 redan. Ska snart bege mig till hästarna för att rida Tyson & Hero & Tranquil ska gå med en lång runda. Lite motion där också..

Igår gick Tranquil på Lindas bana och hon gick faktiskt lugnt. Nöjd med henne alltså. Jobbade över 2 bommar och den gick hyffsat lugnt men hon travade över dem iallafall.
Tyson gick också där men hoppade lite mer. Jobbade med nån oxer & räcke. Han gick lugnt och fint mot hindret och lite tramsig efter men jag red i Lindas hoppsadel och det är helt annorlunda. Ska ha den idag igen & hoppa i den imorgon i rydebäck. Ska bli kul & se hur det går ..

Men kommer förhoppningsvis lite bilder från imorgon sen också. Nu ska jag byta om och bege mig iväg

20 mars

Igår var en lång dag. Var i stallet redan vid 8 på morgonen, red Tranquil på banan vilket gick väldigt bra. Hon slappnade av mot slutet i traven också. Dock sprang hon för livet när det kom en vit jätte läsklig lastbil. Men det blir bättre med det också så småningom..
Tyson & Hero gick en runda i solen utan täcke och gotta sig. Sen mockade i stallet och vidare till möinge sådär 9 boxar och hästar väntade. Goos var vild och vill bara ut så han fick jag jaga med grimskaftet på, Lingon som en häst heter bara skulle gå över mig när hon skulle in så det blev krig men det sket väl hon i. Men hon lugna sig sen i boxen och vi blev lite vänner. Vi mockade och lunkade i lugnt tempo.. Sen skulle Emma rida Linda så vi gick med upp i solen och kollade lite, passa på att sola. Sen lämna Emma hemma & vidare till stallet igen och lägga mat till hästarna & slänga in spån till Tyson. Sen till ridhuset för att se Vicky träna, vi satt ju bara och väntade en halvtimme men tillslut blev klockan 18. Gick ju fint och vi fick lyfta lite hinder. Hemma vid 19,00 för lite mat och sen somnade gott i sängen! ZZzzZZzz!!

Idag ska Tyson få hoppa istället. Ska jobba med nån Oxer & lite studs tänkte jag. Sen ska jag skriva upp schema vad som ska tränas var vecka för hästarna.
Ska till Cilla nån dag med Tranquil också tänkte hlra om hon har tid o träna mig & Tyson nångång i veckan i sommar. JA Vicky jag har saknat ditt skrikande också ;D Nej frukost och sen hästarna !

Våren is back!

Ja precis vad den är, solken skinner idag igen och man kan inte bli mer än super glad!

Klockan är 07,26 och ska ta på min nu och äta lite sen köra till stallet vid 07,40. Ska Rida tranquil på banan & Tyson ska få hoppa lite somsagt. Och Hero ska ta en promenad i vårskenet.  Sen ska jag till möinge & fixa där hästar in 6 hästar ut mocka hit & mocka dit. Blir nog kanon, kanske kolla Vickis träning runt 18 tiden ikväll?! Får se, men kanske.

18 mars

Tranquil gick i skogen idag en timme. Mest skritt men fick trava på lite, jobbade mot låg form och gick bra på vägen hem faktiskt..
Tyson gick på utebanan idag och det gick fint. Jobbade mycket på volt, men han ville kolla på omgivningen men icke. Nej han fick jobba på lite så jag är nöjd med honom. Hero borstades bara och fick ett litet tunnare täcke och ska på en promenad imorgon och sen SKA han igång. Han ska gå på Lindas bana 2 gånger i veckan till att börja med tänkte jag. Sen kondis i skogen så blir det nog bra tror jag.

Hästarna fick lite tunnarre täcke idag det var ju så underbart väder och blåste inte alls i hagarna. Dem älskade vädret och stod och solade sig.


Gårdagens händelser..

Dagen igår var nästan rolig ju.
Började med att löshoppa Tranquil, upp till oxer på 1 meter. Vilket räcker i början, man behöver ej vrålhöjja! Hon var duktig och sprang som en dåre.
Sen åkte Tyson till ridhuset där dem harvade och vi trodde ej han var klart för han skulle harva 2 gånger så red på ute banan i värsta stormen. Red honom lite först och sen red Carro. hon travade han över bom vilket gick kanon!  Sen satt vi upp ett kryss (20cm MAX) Hon tyson gör värsta tvärniten och drar så Carro flyger av och Tyson drar iväg. När jag väl hämtat tillbaka honom provar vi igen. Han travar över & sen hoppar han över det 2 gånger men tredje gången hoppar han lite tidigt och såklart ska Carro tappa balansen och flyger av igen och tyson pyser iväg ännu engång. Jag måste säga HAHA ändå.

Sen hittade vi en sko i paddocken med sömmarna i. Inte bra, dem får kolla igenom paddocken!

Idag ska alla hästar motioneras på någotsätt, Tyson ska iallafall gå på banan tänkte jag.

Idag avlivas Bonni ( Tranquils mamma) p.ga av fången och blev 26 år. R.I.P!


Helgen

Blev inget skrivet igår då tiden inte räckte till.
Men iallafall i helgen, gick Tranquil 60 &70 på PayARide i Lödde. Skrittade fram ganska länge och hon var lugnt och fin tills vi skulle börja trava. Hon bocka & kicka & bocka & kicka. In på framhoppningen blev hon helt vild! Tänkte shit kommer dö när jag ska in på banan, väl inne på banan var hon coollugn. Hon gick jätte fint, dock stanna hon på 3:an i 60 då där va stora klöver som infångare som var så läskiga. Men hon tittade på dem sen var det inget kul att se på mer.
Ut och srkittade och väntade på 70, hon gjorde lika dant på framhoppningen men vi jobbade mycket på volt framför hindret. Hon ville hoppa bara! Och en aning vildare ute, men skötte sig ändå bra! Lika lugnt när vi kom in till 70 & gick felfritt. Lite fort mot slutet men bra ändå!

Igår gick hero en sväng ute & tvärnitade när jag satt och tänkte på annat så woops så stod jag brevid honom istället. Och Tyson gick barbacka en runda. Duktiga hästar!

Fokusera!

Nu gäller det att börja fokusera och lägga upp träningen.
Ny tävlingsplanering..
Staro Tyson :
22/ 3 Mångsgård PayARide
11/ 4 Skabersjö RF Lokal

Tranquil :
15/ 3 Lödde PayARide
22/ 3 Mångsgård PayARide
11/ 4 Skabersjö RF Lokal  ( Nej ej 90 el 1 meter )

Och så kom snön och ligger kvar. SUCK! Blir att gå promenad med dem idag det är ju trotsallt fint väder ändå. Hoppas bara det är borta till söndag!


Dagens

Tyson gick i skogen idag, han var så glad och ville bara springa. Han fick galoppera på lite och han tyckte det var skoj! Sen började det snöa när vi nästan var vid stallet. SUCK! SKA vara bättre imorgon säger jag..

Tranquil skulle hopa lite i ridhuset, blev mini kombination & studs sen nån kryss oxer på 80cm och räcke på 80 avslutade med 2 hopp på räcke på 90cm och det gick bra. Hon tog som attans men kom på sen att till högre höjder funkar det inte. Hon måste få upptäcka det själv. Perfekt lilla häst! Första gången hon går 80 & 90 med ryttare hoppat oxer 1gång på 70 innan bara. Duktig!

Hero fick leka i hagen idag den sötnöten. Jag hoppas det är bättre väder imorgon så skogen kan utnytjas. Tranquil ska sko´s imorgon också så ja. Det blir nog kanon!


Godmorgon

Klockan är 06,30 och nej ska ej till stallet än. Men kan uppdatera lite när jag ändå är igång..
Igår reds Tranquil ut i skogen, släppte henne på ett fält så hon fick sträcka ut ordentligt och hon tyckte det var hur kul som helst och saktade ner direkt när jag bad henne. Äntligen litar hon mer på mig för hon reagerar inte så mycket på bilarna när jag rider henne längre. Perfekt entligt mig.

Hero longerades lite men han sprang bara och tramsade så gick lite sen rids han ut i skogen idag ett pass. Och Tyson fick ledigt igår igen men ska också joggas i skogen nån timme idag.
Tranquil ska dock få gå i ridhuset idag och ska hoppas imorgon.

Kommer mer sen.

100309

Idag är det Tisdag och jag ska strax bege mig till stallet för att börja rida och fixa. Tänkte att Hero & Tranquil ska gå ute och Tyson ska få jobba lite i ridhuset. Lite lättare ridning idag alltså. kommer lite bilder från hoppningen i söndags senare idag så håll koll.


Movies

Filmerna från ridhuset:
Tranquil
Tranquils första ritt på hackamore

Tyson
Min lila hundhäst

Tågarpsortens PayAndRide

Idag åkte Tranquil på PayAndRide i annelöv. Framhoppning ute & hoppning inne i miniridhus. Helt rörig på framhoppningen folk hoppade hinderna från fel håll hit och dit. Ingen sa vad dem skulle hoppa och Tranquil stressade upp sig lite men det var betydligt bättre än innan! Nu hopar hon på framhoppningen kanon.
50cm : Gick kanon, hon var tveksam nångång inne på banan men hoppade hela tiden. Hinderna kom så fort eftersom det var så litet men hon tog det kanon!

Framridningen till 60 så hoppade vi en oxer på 70 cm ( första gången 70 med ryttare) och det gick kanon nån bara höjde hinderna mitt i allt så vi tog det på 70 och gick perfekt.
60cm Gick ännu bättre dock skulle jag samla upp henne lite till 7:an och hon missförstod mig och gick förbi. Så vi tog om linjen från 6an och inga problem.

Nästa blir nu i Lödde på söndag, 60 & 70 och kommer jobba gymnastik hoppning i veckan med nån liten höjd.
Tyson går inte förrens den 22/3 på månsgård.

Filmer kommer senast imorgon på payandride, tysons lilla horsemanship & tranquils första gång med hackamore

Träning lördag

Fredags : Tyson fick åka till ridhuset men gick inte alls bra så blev bråk sen körde jag horsemanship där han fick gå efter mig i ridhuset. han är min superstar!
Tranquil red ut och Carro gick med Hero. Hon gick fint på hackamoret även ute. Och Hero var busig och ville springa han med. Kan inte mer än älska hästarna!

Lördag: Tyson skulle först hoppa för Johanna runt 11 och det gick faktiskt bra. Tog det lugnt och fint mot hinderna och sista rundan på ca 1 meter gick finfint! Men där är lite att jobba med till högre klasserna sen. Men allt kommer inte på en dag.
Tranquil gick markarbete och gick bra. Mycket nöjd med dagen!

Hackamore

I torsdags gick Tranquil första gången på Hackamore ( stavas? ) Nåja, hon gick finfint på det. Tog lite tid i början innan hon förstod vad jag menade. Så tänkte jag ja det kommer ta ett tag innan vi kan galoppera på det men icke, testade hoppa henne också och hon gick bättre med detta! Gud så nöjd jag blev!
Hon slappnade av mycket mer och blev en annan häst i rörelserna.


Raderat

hade skrivit ett långt inlägg men möget förvsann! Ska tyvärr till jobb nu så allt kommer imorgon!

Mellanladar

Jag är faktiskt hemma och mellanlandar för lite luch just nu.
Tyson reds till ridbanan hos Linda och det blåser som jag vet intevad. Han var lite okoncentrerad och lite stel i sidorna idag. Men jobbade i trav och skritt lite på volt och bytade varv ofta. Gick hyffsat ändå, på vägen hem fick han sträcka ut ordentligt i traven. Behövdes kände jag, då han bara flög fram och älskade det!
Imorgon får det bli genom körare i ridhuset!

Ska rida Tranquil vid 15,30 och alla går och busar i hagen för fullt. Bara 2 boxar kvar att mocka sen och plocka hö. Jag kände att jag kunde ta dem andra sen. Nej dax att fixa lite mat.

Uppe med tuppen

Idag är jag pigg och vaken!
Igår red jag & Carro ut på Tyson och Hero lite mer än en timme. helt underbart vårväder och vi klättrade lite med dem på crossbanan, dem fick jobba och tyckte det kul. Påvägen hem skulle vi trava och Hero fick galoppera lite sakta fram när jag stannar väder jag mig om och ser att Carro stannat. Och jag vet  att Tyson kommer dra i fullgalopp, vilket han också gjorde. Skrattade så jag höll på att dö, men han stannade vid oss. En händelserik runda igår också.
Blev förhinder med att testa Tranquils hackamore igår så blir idag.

Så planen för idag är att Tyson ska till ridhuset och jobba och Tranquil likaså sen i eftermiddag. Hero går varannan dag nu i början. Nej dax för frukost sen stallet.







Suck..

Jag hade fotat Tranquil lite idag men dem bilderna lyckades jag radera. Typiskt mig!
Men blev ingen ridning alls idag. planen var att Tranquil skulle gå först och mina vara ute då, fixa till Tranquil när jag såg hon hade ett sår inne vid munnen där bettet sitter så blev longering i grimman. Det gick däremot kanon! Och mina hade precis gått ut och ville icke komma. Nåja dem ska rastas i skogen imorgon dem!

Ska testa Tranquil på hackamore lite imorgon till munnen är bättre. Se hur det går, jag tror det kommer gå kanon! Så nu hinner jag med lite saker här hemma också. Alltid bra!




Stallet

Nu gott folk ska jag först till ett stall mot billesholm & fodra och släpa ut sen ska mina ut iskogen. Hero ska jobbas igång & dem andra ska dras på ett kondis pass!
Igår var dem ute och gick på väldigt länge! Tyson reds av Carro & jag red dem 2 andra. Först gick Hero & Tyson en skritt runda på ca 30min i regnet, sen tog vi Tranquil & tyson på en runda på ca 30-40 min. travade också liteoch busade med dem. SkojSkoj !

Klockan rusar iväg såg jag, sov lite länge måste rusa!

Trolleholm 28/2

Ja, tävlingen i Trolleholm då.
Först gick ju unghästarna 90, 1m,1m och där var över 150 starter innan mig. Dem beräknade starten i avd;A 13,00 ca. Dem bad oss ringa vid den tiden och kolla men hur skulle vi då hinna dit i tid? Nej vi körde vid 11 så vi skulle vara där runt halv 12. Jag startade 7a så får vara där i tid. Vi satt på läktaren vid halv 2 och kollade tror vi blrjade halv 3 kanske?!

Nåja, där var blött och lerigt och man behövde ej tänka på att sin häst var smutsig sen, för det var allas! Men gick ganska bra på framridningen ändå, många där och lite rörigt och tungt såklart. In på framhoppningen 6st i ett litet ridhus och man kunde endas rida förbi 1 pergång vid hinderna. Shit tänkte jag ju men gick faktiskt bra.
I 90cm gick vi felfritt och detvar bedömning A/A alltså alla som gick nolla kom 1:a. Han kändes helt okej, men sprången var lite ojämna han ville gärna dra på sista biten. Men kontrollen fanns där hela tiden ändå! Fick komma in på prisutelning och fick 100 kr tillbaka.

Till 1meter var det 30 st emellan vänta vänta men vi satt inte in honom i transporten. Började jogga igång honom i tid tyckte jag då hade väl folk struckit sig så helt plötsligt var det framhoppning och KAOS! FOlk skulle hoppa hit & hit och några vägrade och dem piska på och ja. Helt plötsligt ska jag in på banan rider dit nej då ska en annan tjej in först för hon var lite sen. Jaha, fråga om jag kunde jogga honom lite till på framridningen blåste ju ute så han ej blev kall, nej där var ju fullt. Så åkte en tjej av och ännu mer väntan!
Men in på banan kom vi, gick felfritt i grunden fortfarande lite ojämn men han hade väntat länge och avbruten hit och dit satsa vi bara på felfri runda. Och in på omhoppningen hoppar kombinationen och andra hindret då ber dem mig avbryta för deras tid gick inte igång till fas2. Nähe! Bara att hoppa om igen, sur var jag och han rev i kombinationen vilket jag trodde jag skulle få fel för, sur och irriterad. rider dåligt och han går föbi nästsista hindret. Men går på det fint igen. Men fick endas 4 fel då jag redan klarat kombinationen engång. Men det var så himla störigt! Sånt som händer men ändå. Körde därifrån kl 17,00. Långdag!

Nöjd med honom ändå, ska jobba på med studs och hinder med 1 galoppsprång nu tänkte jag.

Banan 1 meter


 Framridningen

 Hö & vatten var också med


Strax

Kommer inlägg om tävlingen ikväll. Just nu är jag så himla trött så jag orkar inte skriva så mycket. Men håll ut, innan kvällen är slut finns det om tävlingen! Dock kommer filmer senare. !

RSS 2.0