dagen ridning

Red Tranquil i ridhuset. Hon lossnade i skritten på mindre än 5 minuter. Härligt, traven lossnade rätt snabbt också vilken var skönt. Sen körde vi lite galopp höger gick kanon. Och t.om vänster har släppt, hon börjde och försökte verkligen. Det är en helt annan häst nu sen jag börja rida. Lossnat i munnen och ja. Teamet börjar växa fram!

Tyson jobbade också i ridhuset idag, lite böjning och uppmjukning. Samma imorgon fast ska jobba lite med studs och så. Lite mjölksyreträning helt enkelt.

Hero sprang om en vildning i den stora hagen och visade upp sig idag. Han ska få gå ut i skogen imorgon, han ska igång ordentligt till våren när ridbanan lossnar lite. Tyvärr fröset som jag vet inte vad och det är så tråkigt. Men han gå mycket miljöträning just nu.

Palle ska longeras när detta vädret släpper så han får ut spänningarna lite så man kan jobba när man rider sen. Just nu hoppar han bara i luften och det kan ju gå illa för oss båda om vi har otur. Så longering 4dagar innan ridning sen ska jag jobba han frmåt också.

Idagidag

Idag blev det möinge, gick faktiskt snabbt att mocka 8 boxar idag. Sen blev det hästarna, red inte idag då jag tappade känslen i händerna. Inte bra alls. Men mockade där och så, sen hittade jag ett roligt jobb jag sökt. Jag hoppas verkligen jag får det! Det blir alltså Hörby på söndag och kolla in det.
Nej ni behöver ej fråga vad det är, säger om det blir aktuellt helt enkelt.
Ush det är kallt idag, skit väder. Ska jobba nu kl 10 så ska glo tv

Vart blev komentarerna av?

Idag blev ej planerna som dem skulle. Red Tyson en runda vi klättrade lite, han gjorde en fet rivstart när han skulle upp för backen. haha, riktigt roligt han tog i som han skulle bestega ett berg. Men han var duktig.
Hero longerade jag med halsförlängaren så han fick slappna av lite och jobba. Gick finfint !
Tranquil lekte bara i hagen idag, hon är lika glad för det.
Palle fick tänka på sina hyss sen igår.

Imorgon ska jag först till Möinge mocka, ge mat och så. Tar väl 2-3 timmar där, sedan till mina hästar och rida och ha mig. Sen hjälpa Linda med Palle. Han ska longeras, men vill se lite hur han rör sig ju. Men det är om jag hinner, testpass imorgon 22-01,30. Så ja.
Men det blir nog kanon tror jag.

Palle



Var vild idag, visst sa hon att han kunde studsa runt lite så. Men han brukade kast sig i luften typ 1 gång ibland han gjorde det 4 gånger idag. HAHA, helt galen. Ska longera av han nu i några dagar och sen börja jobba igen. Annars var han duktig, han lossa lite ett tag. Blir nog häst av han med.

Gick en runda med Tyson & Hero och joba lite komunication med Tranquil vid hand. Hon var duktig får jag säga men såg ut som ett frågatecken i början. Imorgon ska dem jobbas alla på ridbanan tänkte jag ett tag. Uppdaterar mer imorgon om det.

Movies

Tyson i Viarp
http://www.youtube.com/watch?v=oanoto4UK2A


Tranquil Viarp
http://www.youtube.com/watch?v=wgna-4495z8


Sopasopa



Idag blev det bara till att röjja undan ordentligt i stallet. Mockade alla boxar och fixade. Sen sopade jag undan ordentligt och fixade maten och allt till dem skulle in. Red ingen idag men imorgon ska alla ut och rastas ordentligt.

Hur har er hästdag sett ut idag?


Företag

Jag ska i veckan sätta mig och räkna lite på startkapital till företag och vad man kan ta osv. Vad jag ska erbjuda för saker och så. Jag har lite planer, hoppas det blir kanon eller varför skulle det inte det ?!

Vad har ni för planer inom hästarna?! Har ni nån framtid inom det eller ja vad har ni ?

Dagen "tävling"



Hade inga bilder från idag bara filmer.  Var man clearRound fick man rosett.
Tranquil gick 40 cm, för att hon aldrig varit ute och det är inte bara höjden som spelar roll!
Men hon gick fint, vi kom runt felfritt men hon stannade vid vart hinder och hoppade stillastående förutom ett hinder och jag är kanon nöjd. Det började kännas lite som det teamet jag vill ha med en häst. VI gör det tillsammans, inte hästen eller jag utan VI,

Tyson gick en 90 cm bara. Och han ahde jätte fin framåt bjudning. Han galopperade efter 3dje hindret kanon bra resten av banan, bara jag som tog ner i trav på kortsidan då vi har gått omkull där innan och jag vet att underlaget inte är det bästa där. Men vi gick också felfritt och jag är kanon nöjd med helgen.

Så det blev 3 rosetter denna helgen och jag är stennöjd!

...

Jo fullblodet har namn, men skulle jag nu skriva palle skulle jag få massa frågor om vem är det, därför skriver jag så =)

5åring - Tranquil
Fullblodet - palle ( på bilden )
Nej brukar ej rida i vita ridbyxor men kom precis från en tävling & bytte ej om. Så kan det gå.

Hur många hästar har ni / rider ni ?
 

Kullabygden



Tävlingen idag gick kanon! Var bara bedömning A men vi gick felfritt och fick en rosett iallafall. Jätte nöjd, får vi se hur det går imorgon.
Red Fullblodet idag, vi travade lite på grusvägen och det ju ganska bra ändå brallade loss några gånger men inte nån större fara. Sen red jag Tranquil vi skrittade en runda och hon ville bara busa som vanligt den.
Men skriver imorgon hur det gick om jag lever haha.

snö



Igår gick Tranquil i ridhuset, släppte efter ca10 min och gick riktigt fint, även galoppen gick lugnt. Kanon nöjd! Vi börjar hitta knapparna nu känns det som.
Hero skrittade ute gick tyvärr inte att göra mycket mer och han var också duktig min söta lilla skärmknutte.
Tyson gick ett lättare markpass i ridhuset och det gick bra. Ska köra igång hårdare nästa vecka och hoppas på att det ska släppa snart med kylan!

Idag blev det ingen ridning alls tyvärr för det var ju snö och jätte halt. SUCK! Så jag och Inger ryckte mann idag istället och det blev ju finfint. Imorgon ska jag tycka Heros tänkte jag. Mysa med han imorgon ordenligt. Kan han få av mig tycker jag. Känns som dem trivs i den lite lugnare miljön, ingen väg precis utanför. Kan vara skönt för dem nu ett tag iallafall.

9 timmar

Idag stack jag & carro till stallet halv 9, skulle mocka ut en halmbädd då mina ska stå på spån tog sådär 2 timmar, sen hoppade jag Tranquil & det gick kanon. Hon har ju höjden i sig! verkligen, sen efter det jobbade vi i trav och hon gick helt kanon. Perfekt alltså. Sen red jag fullblodet skrittade i ca 20 min gick också finfint.
Mina hann jag inte med alls idag tyvärr men dem ska rastas imorgon. Sen blev det att fixa till kvällen och ge kvällsmat, natt hö;et kommer ju vid 10.  Och jag vill lova jag är helt slut. Nu ska jag leta upp en bra film och sova gott!

Dagens

Idag red jag både Tyson & Hero till ridbanan och det gick bra. Lite mycket vatten på ena sidan men detvar inte hårt och man kan inte få allt på en och samma gång eller hur? Sen ringde Cecilia när jag skulle börjat med Tranquil och fick istället snabba mig ner till Möinge & fodra då hon fick förhinder. Så imorgon har ju Tranquil första chippet! Ska även skritta fullblodet i paddocken kommer nog gå kanon känner jag. Sen ska ju såklart mina också gå jag hoppas det inte finns en isfläck ( vilket jag kan drömma om) så jag kan jogga på dem ordentligt.

Det var dagens med hästarna. Ska även välja ut vad dem ska kläs i nu i helgen, men vet nästan så ja. Men det blir nog kanon tror jag eller vad tror ni ?

Flytt imorgon

Jepp imorgon flyttas hästarna, nära skog och alla hästar är i närheten nu så det blir inte så mycket körande, eller jo igentligen men nu köra jag och tar alla hästar på en körning. Dock står dem gratis , vilket är kanon!

Har du din häst inhyrd? Vad betalar du?

Kondisträning

Idag blev det ett kondispass för Tyson i skogen, gick kanon och han fick svettas ut vilket behövdes. Enegin behövdes jobbas bort lite och det var kanon mysigt då solen värmer så skönt idag.
Hero skulle fått jobba på med kondisen lite lagom idag igentligen, men blev en lugn runda då jag pratade med pappa i tele, men han fick jobba igång flåset lite och skötte sig kanon! Imorgon bitti ska han få jobba med nån bom på banan och det blir nog kanon. En tidig morgon alltså och jag hoppas det är samma sköna väder.

Idag blir det inget med 5 åringen då jag ska träna kl 5 och ska tömma Heros box. Så hon ska jogga igång imorgon & lördag sen ska jag kolla upp ridbanan tills på söndag. Ska nog om vädret är bra bege mig upp mot vägen lite och öva att hon ska vara lugn när det kommer bilar. Hon blir extra stissig när man sitter på, vilket måste jobbas bort!

Ska även försöka hinna smörja upp träns & sadelgjort lite idag så putsas det rent igen nästa vecka innan tävlingen, kan behövas.

Hur ofta putsar / smörjer du dina saker?!

Dimman igår

Igår hade vi i Helsingborg iallafall tjock dimma hela dagen, ingen idé att ge sig ut & rida på vägen så begav mig till 5åringen som man bara rider i skogen så man ej behöver bege sig ut på vägarna alls där. Gick finfint och vi skulle precis bara korsa en väg ( ingen trafiksäker häst) hörde det kom en bil så skrittade ut i åkern, bara det hon hörde ju bara bilen men såg ej den för dimman och blev rädd och rusar iväg och panik för åkern var ju tung att springa i. Nåja, fick stopp på henne och hon lugnade sig in i skogen på andra sidan och där ska man rida en bit på ett stort gräsfält. Inga problem tills hon tvärnitar hon bara strirrar. Jag liksom bara här är ingeting, ända till jag ser typ en skugga & det står en älg en bit frmför oss. Såg SKIT läskigt ut i dimman. Vi vänder sakta och hon rusar i ren panik igen en bit, sen fick jag ner henne på jorden igen och vi skrittade lugnt hem. Hon var ju duktig ändå och lugnade ner sig på gräsfältet innan vi lämnade det.

Kunde inte ens köra till ridhuset med Tyson då man knappt såg framför bilen och jag känner inte att det är värt att riskera min häst är värd mer än så!

Men idag är det ingen dimma så idag kan vi förhoppningsvis jobba på lite mer. Ska ta Tyson till ridhuset och jobba igenom honom idag och imorgon ska han få hoppa lite med höjd. Hero ska få ett riktigt kondis pass idag igen & i helgen hade jag tänkt få han till ett ridhus & jobba igenom honom med nån bom.

Janej, jag får sätta fart nu.

Ljuset försvann eller?

Klockan är halv 10& d e mörkt som klockan var 8, har jag missat något med att solen gått i vintervila eller?
Blir reflexjackan på så nån inte kör över oss. På tal om reflexer så undrar jagvarför folk helst skippar dem när dem rider, är det för att man inte är snygg i det eller? Det är INTe lönt att bara lägga på ett reflextäcke och tro det räcker, för vem ser det frammifrån eller bakifrån?

Första tävlingen



Första tävlingen är anmäld. Det blir en 90:a då jag inte tycker man ska dra på full nu i starten, utan att börja lite lugnt. Han ska även gå en 90:a dagen efter båda är bedömnng A så det är ingen omhoppning. Hero ska gå en runda på hela 20 cm för att få komma ut lära sig hålla koncentrationen när handra hästar är där osv. 5 åringen ska gå 40 också mer för att få komma ut. Handlar mycket om att hästen ska få ruting och varför ha då höga hinder och det bir skit eller ha låga och hästen känner att den gjort något bra. Hästens självförtroende är A & O! Glöm inte det.

Eller har jag fel? Säg gärna åsikt och hur ni gör eller tänker..

Anonym

Fick en komentar av nån anonym, kunde inte svar då det ej stod något mail eller något.
Jag bor i Skåne i helsingborg.
Mina vinter täcke är ganska tjocka, men dem ligger på ett tag till iallafall, lite mildare här nere. =)

Men idag var det träning med Tyson, vi jobbade galoppombyte över bommar och det gick faktiskt KANON bra, han gick så fint. Lyssnade när jag bad honom byta och dem satt nästan hela tiden. Sen fick jag åka ner till Möinge och mocka då Cilla är sjuk, men blev bara 4 boxar då Emma hade tagit 3 när jag kom, skönt! Så bara mockat 6 stycken idag. Lagom, skönt att får jobba av sig lite faktiskt.
Imorgon ska alla hästar få upp flåset lite mer och sättas i lite mjölksyra. Hoppas alla sköter sig..

Sen ska Tyson gå några 90 hoppningar innan vi drar igång ordentligt, behöver ej dra full gas direkt.
Hur ser era tävlingsplaner ut?

Fortsätt gärna komentera & ställ frågor så svarar jag gärna när jag kan. / Louise


Plusgrader



Idag regnar det smått hela tiden och idag går min dag till hovslagare, städning & besiktia bilen. Så hästarna rids inte idag inte, imorgon kommer alla ridas och ska även snacka med henne om fullblodet tänkte jag.
Men ikväll eller imorgon åker vintertäckena av om det håller sig till några plus, så dem ej blir för frusna sen, så blir regn täcke & något lite tunnare stalltäcke tänkte jag.
Till hur många plusgrader håller ni vintertäckena på?


Igår



Hästarna gick kanon igår, både 5åringen & Tyson. Hero vilade igår men han ska gå idag. Men dem var jätte duktiga båda 2 och det gör att man bara älskar denna livsstilen att inte vara klar förrens 10 på kvällen! Nu ska jag ut & jobba med djuren igen.

Åsikter

Kul att lite fler börjat läsa här inne =)!

Men alla vet att ridsporten innehåller så mycket pengar ( vilket världen tydligen är uppbyggd på ).
Tillbaka till Italien där dem tränade hoppa vatten grav, där 2 stycken står och piskar över hästen, mycket pengar i prispotten men är detta okej?!
Skydd som trycker för hårt så att dem lyfter benen högre är det okej?!
Skulle du själv göra något liknade för att nå längre?!

ishalka

Idag är det verkligen ishalka!
Var och kollade lite i Helsingborg & snackade med Johanna lite, sen 5åringen skrittade på fältet ett tag. Skit väder ju, riktigt med is överallt! UshochFy..

Men inger tyckte iallafall att jag skulle flytta dit mina hästar där och hon hjälpermig att släppa in & ut och hon betalat träningarna om jag vill träna med 5åringen, kanon och nära till fullblodet. Ska ringa henne imorgon så den kan sättas igång också. Så är alla bollar i luften på en gång, lika bra det. Ett bra jobb med lite mer pengar hade inte varit fel, suck. Allt handlar om pengar i denna värld

2009

Nu allt hästfolk är det 2009. Lite mål behövs väl allt!?
 Om vi tar mål som ska vara uppnådda till nästa år, så är det lite lättare.
- Tyson ska tävlat 110 & galoppen ska vara helt klar
- Hero ska ha tävlat nån klass dressyr och gått lägre pay and ride
- 5åringen ska gå i finform avslappnat! Och tävlat en LD i hoppning
- Fullblodet?! Inte ens ridit så målen där får väl komma upp senare.

Som ryttare är mitt mål.
- Starta mitt företag
- Kunna hålla en statig sits hela tiden
- Jobba mer dressyr med hästarna!

Vad är era mål?



RSS 2.0