30/9

Idag harjag varit flitig! Ridit mina egna hästar, Hero en liten skrittrunda idag och han gick fint mot slutet han ville busa men icke sa matteliten!
Tyson gick i skogen, släppte perfekt, han svävade framåt och så skönt att känna hans steg igen. Gick riktigt bra!

Vidare till Möinge mocka till 6 hästar som tog ingen tid alls? Jag brukar ta en heldag i det stallet, men var rent och fint så det gick smidigt, in med dem djuren ge lite middag och så. Tillbaka till mina djur ta in och fixa mat och så sen vidare till Frillestad för att rida Rosa. Lindas häst.
Vilka steg! Jag älskade dem stegen och vi kom över bommar och minimini hinder( bommar är farliga!) Jätte fin faktiskt! SEn red jag lilla biggen, ja Hej Louise nybörjare, Biggen tyckte det var kul att dra runt med mig så varför inte passa på. haha, riktig rolig dag!

29 / 9

Tyson mysteriet är löst. Och som många nu tänkt och trott med glädje så har jag INTE gått för fortfram och han är inte rädd för att hoppa eller blivit osäker utan sadlen har töjts och tryckt fel och därför har han inte hoppat. Och jag känner min häst så väl så att när han hoppar räcke på 90-110 men inte oxer på 60 så är han ju inte osäker. Utan den har tryckt så han har inte kunnat sträcka ut sina framben som han ska. Så när jag upplevt han "släpa sig fram" så är det som han är "stel och slår ner frambenen" svårt att förklara..
Men har en sadel på passar nu och han är snart tillbaka. Fick fram svinget igår i paddocken och det var härligt igen! Tyckte också det var konstigt att han helt plötsligt ville busa och gå fort när jag red barbacka. Nu är alla bitar på plats!

Hero har blivit riktigt kompis med skrittmaskinen faktiskt och även lyckats försöta grinden till hagen, en järngrins han knäckt men hallå jag är INTE förvåndad när det gäller Hero. Han har slappa nån dag nu men imorgon ska vi på det igen. Han var faktiskt riktigt fin häromdagen i paddocken. Det tar sig!

Men nästa tävling är den 18 på klubbtävlingen där båda ska med.


25/9

Ska ner till Cecilia nu kl 10 med Tyson och träna lite så får vi se idag om det blir nån tävling eller icke nästa helg. Ska även hämta lite hö och Hero ska få jobbas lite tänkte jag. Igår fick dem slappa och klagade inte då dem i förrgår fick busa i stormen ute på grässtigen och det tyckte dem var skoj. Speciellt deras extra hopp och detkunde finnas farliga saker!

22/9

Hero fortsätter att chocka mig. Han går riktigt bra i skitt & trav på hackamore! Galoppen vill han fortfarande vara giraff men det kommer snart. Hoppade i söndags, 3 hinder på 80 där en av oxer, helt perfekta hopp till coh med hoppade upp med ryggen. Jesus, blir nog mini LD 18 okt om allt fortsätter så.


Tyson min lilla häst ska till Cecilia på fredag och träna lite, kolla igenom honom. Han inte vara sig själv tyckler jag. Men idag när jag skrittade ut barbacka då var han minsan igång. Han har asat sig fram i skritten även ute och på vägen hem, inte likt honom. Men idag fick jag mig en skentur rätt på åkern för en lite halmbale som var skit farlig! Men nu är detsvalt och lite regn då var Tyson på topp. Aldrg blivit så glad när en häst skenat iväg och speciellt när jag inte hade sadel. Men han var nöjd. Härligt!

Kanske blir Kullabygden den 4 okt vi får se, jag ska inte till Torns iallafall, hört att underlaget inte är topp så nejnej.!


17/9

Jaha nehe, mobilen vill inte alls länga in några bilder. Suck!

Men hästarna reds ute igår gick riktigt bra, Hero tog fina fattningar till galoppen från skritt och vi ökade och kortade och han lyssnade skit bra! Tyson fick en helt perfekt galopp i Vänster rund och fin och också lite ökning och samling. Jätte duktiga!

Idag red jag inte, fixade min liktorn i foten igår och ont som fan precis där man har stigbyglen så imorgon ska det nog gå igen. Dem fick gå i skritten 20-30 minuten och Hero fattade ingeting först och grinden åkte in i honom några gången men sen så. Tyson lunkade på och trivdes.

Blir pass på banan imorgon eftermiddag, tänkte ta lite skutt också. Men första ska jag med Fia upp till ljungby och kolla Jossi tävla. Håll ut bilder kommer!

Ha en trevlig dag

15/9

Igår;

Började me att fixa stallarna med Patric och tog jag och Tyson en runda i skogen på 1,5timme en bit att skritta dit nu ju men inte så farligt. Gick jättebra, jobbade tempoväxlingar och olika sistbytningar. Kanon där!
Kl1 skulle jagvara hos Cecilia och hjälpa att lasta BettyBoop och fölet, som hade skadat sig och visar sig brytit ben i armhålan. Så fick köra den vidare ner till Jägersro kliniken där den ska opereras på Torsdag. Hoppas det blir bra nu! Tillbaka i stallet kl 18 och tar in hästarna och ger mat och så.

Idag

Blev det också att fixa stallarna och sen kommer Birgitta med bobkatten (stavas?) för att tömma boxarna i logen. Roliga är att det finns ingen broms, utan bara fram och bak. Aldrig haft så roligt när vi tömt boxarna innan! Men det gick ju bra ändå. Så ingen ridning idag.
Nu ska jag bege mig till jobbet jobbar i kiosken 16-21 sen utposten 21-01, så blir snabb byte där liksom..


13/9

Inte varit hemma speciellt mycket senaste veckan så därför inget skrivande. ska se om jag kan lägga in lite bilder tänkte jag sen.

Hästarna jobbar på och trivs bra, hoppade socker bitar igår i en 8;a och måste ju bytas galopp vid varjehinder och det gick kanon på bägge. Tyson fick galopperat mycket i höger rätt galopp. Men han gillade att arbeta och i veckan ska jag lägga in hinder med 21 meter typ och rida på olika galoppsprång, DET kan bli mycket intressant. Hästarna ska vaccineras på onsdag så jag hoppas hon kommer på kvällen typ. Annars får jag ju helt enkelt ta det i helgen. Inte mer med det..
Idag ska dem få slappedag faktiskt. Jag ska bege mig till jobbet nu och sen möte på Royal kl 2, sånt personal möte. Shiit känner knappt en själ för tusan.

7/9

Varit hos Birgitta typ halva dagen, hjälpte till att mocka sen städade jag och patrik undan i det stallet jag står i och det blev nästan bra ju. Hästarna gick 30min idag bara ute & ridbanan. Ganska blöt ridbanan men dem var nöjda, mjukstart på nya stället. Hero gillar inte hästarna som tittar ut mot ridbanan alls. Lite komiskt, dem har fått gå i gräshagen idag och Hero och DolceDior som gick brevid sprang runt och hade jätte kul.
Igår var dem i grushagen med världens vattenpöl som Tyson hade hittat och var helt lerig. Så han var kanon nöjd om man säger så. Men jag trivs bra där lite att ställa om bara men det går bra.

Nej ska väl hitta på något, passar hus i Billesholm och 2 katter vill inte komma in och bara sticker :/ Eller ja, sett den ena men vart är den andra?!

5/9

Idag har hästarna flyttat. Rätt över åkern till Birgitta Kjellin, ridhus, storridbana och egen sadelkammare gnäller jag INTE över. Ska rida dem imorgon lite lätt tänkte jag, dem var ju nog inte vilda när jag gick med bägge över åkern dit. Ena skule springa dit och andra skulle äta där och ja. Kaos!

Men det blir nog jätte bra, en kanon vinter i hästvärlden tror jag. Annars har jag inget nytt att berätta.

Rea Rycketofta 10/9 - 13/9 STORrea!

3/9

Jaha då var det september månad.
Hästarna gick i Viarp i helgen, hann inte rida fram innan Hero skulle in, så fick lite extra tid, så hann travar och gallopera lite och 2 skutt. Han skulle minnsan inte galoppera på banan och ett hindervar skit farligt, efter det hindret galopperade han och gick KANON! Nåja, han jobbade på.
Tyson gick knaon på framridningen (1meter gick han) och började tramsa på 3 hinder nej matte jag ska ej hoppa. Sen gick han banan 1gång till och inga problem. Trotsig igen, men får dem vara ibland.

Annars flyter det på, inte stallat in mina hästar än, har ni?
Lite nya planer på gång och dem kommer ut så fort dem är i verket. Ha det kanon

RSS 2.0